Setari Cookie-uri

Prajitura Alba ca Zapada, un preparat delicat cu aroma de vanilie

Reteta de prajitura Alba ca Zapada te surpinde prin delicatetea preparatului care parca ti se topeste in gura.

Daca inca nu ai apucat sa gatesti delicioasa prajitura Alba ca Zapada, a venit vremea sa-ti pui la incercare calitatea de buna gospodina. Sigur le vei face o mica bucurie celor din familia ta care abia asteapta sa le prepari ceva dulce si gustos precum prajitura Alba ca Zapada. Gustul sau aromat si textura cremoasa ii va cuceri imediat. Vei fi surprinsa sa vezi cat de repede se va termina prajitura facuta de tine!

Ingrediente prajitura alba ca zapada

Aluat
• 1 ou
• 7 linguri zahar
• 6 linguri ulei
• 8 linguri lapte
• 1 lingurita amoniac stins in otet
• Faina
Crema
• esenta de vanilie
• 1 l lapte
• 6 linguri zahar
• 4 linguri faina
• coaja de lamaie rasa
• ½ pachet unt
• ¼ zeama unei lamai

Prrajitura Alba ca Zapada
Foto: Prajitura, Shutterstock.com

Mod de preparare prajitura alba ca zapada

Pentru a obtine un aluat pufos trebuie sa urmezi pasii urmatori:
1. Amesteca intr-un castron zaharul, laptele, oul si uleiul, dupa care adaugi lingurita de amoniac, avand grija ca aceasta sa nu fie plina caci altfel prajitura va capata un miros puternic de amoniac;
2. Adauga faina astfel incat aluatul sa capete o forma si sa poata fi modelat usor;
3. Imparte aluatul in trei bucati, dupa care intinde fiecare bucata cu sucitorul pe foaia de copt, punand-o apoi direct in tava;
4. Lasa tava cu foaia de aluat in cuptorul preincalzit timp de 3 sau 5 minute;
5. Procedeaza la fel cu fiecare foaie.

Citește și:

Ca sa pregatesti crema trebuie:
1. Sa amesteci laptele cu zaharul, dupa care pui compozita rezultata intr-o oala si o lasi sa fiarba pe aragaz;
2. Sa amesteci compozitia cu cele 4 linguri de faina dupa ce aceasta a fiert, lasand oala pe aragazul dat la foc mic;
3. Sa lasi compozitia la racit dupa ce s-a ingrosat;
4. Sa adaugi untul, esenta de vanilie, sucul de lamaie si coaja de lamaie, amestecand pana cand obtii o compozitie omogena;

Urmeaza sa intinzi crema pe foile de aluat. Dupa ce asezi prima foaie adaugi crema deasupra, facand la fel dupa fiecare foaie si suprapunand cele trei foi. La sfarsit poti taia marginile astfel incat prajitura Alba ca Zapada sa arate bine.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.