Setari Cookie-uri

Ingrijirea parului in timpul verii

Sfaturi si solutii pentru un par sanatos si stralucitor in anotimpul cald

Caldura sufocanta a verii poate aduce cu sine numeroase probleme de sanatate. Temperaturile ridicate pot afecta starea intregului organism, de la inima la rinichi. De asemenea, vremea si apa de mare sau din piscine pot avea efecte neplacute asupra parului tau.

Din cauza soarelui, acesta se usuca mai usor, devine tern, casant si cade. De aceea, in timpul verii trebuie sa ii asiguri o ingrijire adecvata.


sursa foto shutterstock fata pe camp cu maci

Cea mai simpla solutie este sa il protejezi de razele nocive ale soarelui. Ceea ce ar insemna sa te plimbi mereu cu o umbrela desupra capului. Poti de asemenea sa porti o esarfa sau o palarie insa acestea pot provoca neplaceri, de la ruperea parului pana la ingrasarea lui.

Trucuri pentru sanatatea parului

Dupa ce ai terminat ritual de imbaiere a parului, nu folosi foenul pentru a-l usca. In acest fel, firul de par va ramane hidratat mai multa vreme.

Citește și:

Este foarte important de asemenea sa nu te speli pe cap in fiecare zi. Spala-ti parul cel mult o data la doua zile ca sa eviti ingrasarea scalpului si aspectul neplacut de par uleios.

Nu iti pieptana niciodata parul cand e ud penru ca se rupe mai usor. Sfatul este valabil indiferent de anotimp. Lasa-l sa se usuce in mod natural si descurca-l de la varfuri spre radacina.

Stiai ca firul de par este un fel de burete? Specialistii spun ca acesta absoarbe primul lichid cu care intra in contact. De aceea, inainte sa intri in piscina sau in apa marii, uda-ti parul cu apa plata de la sticla sau pur si simplu cu apa de la robinet. Oricat de ciudat ar fi, acest lucru impiedica absorbtia cloruii din apa.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.