Setari Cookie-uri

Beneficiile surprinzatoare ale lamailor pentru frumusete

Lamaile te ajuta sa ai un ten stralucitor, o piele catifelata si un par sanatos. Astazi ti-am pregatit cateva idei referitoare la utilizarea lamailor in beneficiul frumusetii.

Noi am mai vorbit despre utilizarile lamailor si am descoperit lucruri surprinzatoare in ceea ce priveste puterile lor magice. Acum m-am gandit sa va impartasesc cateva astfel de miracole pe care aceste fructe le pot face pentru frumusetea noastra.

1. Curata tenul in profunzime

Datorita continutului mare de Vitamina C si antioxidanti, sucul de lamaie curata tenul in profunzine indepartand celulele moarte si alte impuritati. De asemenea, sucul de la o lamaie proaspata constituie si un usor exfoliant pentru ten, lucru ce permite reinnoirea celulelor si redarea stralucirii tenului.

Daca nu vrei sa pierzi timpul storcand lamaia, taie o jumatate de lamaie si maseaza tenul timp de cateva minute. Clateste cu apa rece iar tenul tau va straluci.

foto: masca de fata cu lamaie, Shutterstock

2. Este un bun tonic pentru fata

Punctele negre si cosurile sunt unul dintre cele mai infricosatoare cosmaruri ale noastre. Se intampla adesea ca cea mai frumoasa zi sa ne fie spulberata de catre un cos aparut in varful fruntii, sau un punct negru in varful nasului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa storci zeama de lamaie pe un disc demachiant si sa stergi tenul dimineata si seara.

Citește și:

Dupa cateva zile iti poti lua adio de la punctele negre si cosurile inestetice.

3. Albeste unghiile

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu obisnuiesc sa imi pictez unghiile chiar si de trei ori pe saptamana, ceea ce inseamna ca se ingalbenesc destul de repede din cauza pigmentilor utilizati in fabricarea ojelor.
Zeama de lamaie imi este un aliat pentru a-mi putea pastra ughiile mereu albe si stralucitoare.

Obisnuiesc sa prepar un mix din doua linguri de ulei de masline si doua linguri de zeama de lamaie. Masez unghiile cu acest mix pentru cateva minute si pot uita de problema unghiilor ingalbenite.

4. Reda stralucirea parului

Poate vrei ca parul tau sa straluceasca si sa nu fii nevoita sa apelezi la vopseaua din comert sau la cea din saloanele de infrumusetare, pentru ca oricat ar incerca specialistii, nu pot elimina toate chimicalele utilizate la realizarea lor.

Citește și:

Zeama de lamaie vine si aici in ajutorul tau si ofera parului o stralucire radianta. Amesteca zeama de la o lamaie cu apa calda si pulverizeaza pe suprafata parului. Lasa sa se usuce si iesi afara in lumina soarelui care isi va reflecta razele in parul tau.

5. Hidrateaza piela uscata a coatelor

De cele mai multe ori ne confruntam cu uscarea excesiva a pielii in zona coatelor, a genunchilor si a calcaielor, iar pentru asta incercam diferite creme fara a avea insa vreun rezultat.

Pentru a scapa de pielea uscata din aceste zone realizeaza o pasta din zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu. Maseaza bine, apoi clateste cu apa si aplica cateva picaturi de ulei de masline.

6. Lupta impotriva matretii

Matreata este una dintre cele mai neplacute afectiuni ale scalpului pe langa faptul ca provoaca mancarimi, este si foarte inestetic sa ai toate hainele albe, de parca ar fi nins deasupra ta.

Citește și:

Pentru a scapa de aceasta grija, amesteca ulei de masline, zeama de lamaie, radacina de ghimbir si apa. Aplica amestecul pe radacina si pe toata suprafata firului de par. Clateste apoi cu sampon pana cand parul ramane curat.

foto prima pagina: lamaie, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.