Setari Cookie-uri

4 alternative non-invazive la liposuctie

Un an nou vine la pachet cu promisiuni marete: vara aceasta nu ma va mai lua prin surprindere; anul acesta voi arata ca Mihaela Radulescu; pana in vara scap de aripioarele cu care ma lupt din liceu.

Ei bine, in acest an sunt pusa pe fapte marete. Si, pentru ca alimentatia mea este aproape ca la carte de cativa ani buni iar eu tot n-am reusit sa scap de anumite zone in care grasimea se incapataneaza sa isi faca un cuib rotofei, am decis ca e timpul pentru solutii extreme.

"Imi fac liposuctie!" mi-am spus cu entuziasm. Baba trebuie sa sufere la frumusete!

E adevarat, sunt dispusa sa trec prin destul de multe de dragul siluetei, insa dupa un scurt reasearch asupra liposuctiei, mi s-a ridicat parul maciuca. O data pentru ca se face cu anestezie generala (de care sincer ma tem mai tare decat de celulita). Apoi, pentru ca in urma catorva testimoniale am aflat ca perioada de recuperare e teribil de neplacuta si dureroasa. Si apoi, in al treilea rad (si probabil argumentul care m-a convins) este ca aspectul pielii dupa liposuctie este foarte neplacut: daca pielea nu are o elasticitate buna, zona operata ramane ca o balon dezumflat. Brrrr...

Citește și:

Am inceput asadar sa caut ale variante - mai putin dureroase, mai fara anestezie generala, mai fara baloane dezumflate. La final, am ales 4 tratamente care mi-au trezit interesul:

1. Lipoliza prin criogenie

Terapia foloseste frigul pentru a dizolva grasimea, oferind posibilitatea de a elimina surplusul de grasime fara bisturiu, fara ace, durere sau perioada de recuperare ulterioara.

Zone de tratament: abdomen, coapse si brate

In ce consista tratamentul? Cu aparatul de criolipoliza se trateaza fiecare zona cu tesut gras in parte. Sonda localizeaza depunerile de tesut gras si le aduce treptat la o temperatura de 0 grad Celsius. „Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca tesutul gras de sub piele sunt mai vulnerabile la temperaturile scazute in comparatie cu celelalte tesuturi din jur, precum pielea si muschii. Este nevoie de o expunere la frig de zece, pana la 30 de minute pentru ca celulele grase sa se dezintegreze. In timp, mai exact intr-un interval de sase-opt saptamani, ele mor si organismul le elimina natural, prin procesele metabolice. Criolipoliza este utila celor care vor sa aiba talia, coapsele si/sau bratele cu cativa centimetri mai subtiri in circumferinta." Dr Viviana Iordache, medic dermatolog

Citește și:

Rezultate: Dupa efectuarea terapiei, intr-un interval de sase-opt saptamani, celulele grase mor, iar organismul le elimina natural, prin procesele metabolice. Pe zona tratata nu vor mai aparea celule grase.

Lipoliza prin criogenie este o terapie care a primit aprobarea Comunitatii Europene si a FDA-ului American (Food and Drug Administration). Potrivit specialistilor, acest tip de tratament nu inlocuieste un mod de viata sanatos, care presupune o dieta echilibrata si exercitiu fizic, insa ajuta la remodelarea corporala indepartand depozitele adipoase de pe zone localizate, care nu au putut fi eliminate prin dieta.

Unde? Clinica DermaLife, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 10, sect. 1 Bucuresti

Pret: 250 euro/sedinte/zona (se recomanda maxim 3 sedinte/zona/an)

Foto interior si prima pagina: femeie, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.