Setari Cookie-uri

7 traditii minunate de Craciun

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori, incarcata cu o multime de simboluri. Iata numai 7 dintre cele mai cunoscute traditii care se practica in fiecare an pe 25 decembrie:

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori, incarcata cu o multime de simboluri. Iata numai 7 dintre cele mai cunoscute traditii care se practica in fiecare an pe 25 decembrie:

1. Impodobirea bradului


Impodobirea bradului este una dintre cele mai cunoscute traditii dedicate Craciunului. Pomul impodobit, conform unor datini mai vechi reprezinta moartea si renasterea divinitatii. Devenit un ritual nelipsit din preajma sarbatorilor de iarna, bradul decorat pare a-si avea geneza in Germania. La inceput pomul a fost impodobit doar cu fructe si dulciuri, Martin Luther fiind cel care a utilizat prima data lumanarea pentru decorarea lui.

In prezent, aceasta traditie a cunoscut o dezvoltare uimitore. Bradul este impodobit cu instalatii electrice variate, globuri multicolore, beteala sau dulciuri. In preajma Craciunului fiecare isi doreste sa aiba un brad cat mai frumos si original decorat.

7 traditii minunate de Craciun

2. Coroana din crengute


Coroana realizata din crengute de brad este o alta traditie dedicate sarbatorii de Craciun. Ea aduce belsug si noroc in casa, de aceea se aseaza fie la usa, fie in mijlocul mesei traditionale. Se realizeaza foarte usor acasa din crengute subtiri de salcie si brad. Va oferi un impact vizual cat mai placut daca o sa fie ornata cu ramuri de vasc, stelute mici sau conuri de brad uscate.

3. Vascul

Se spune ca vascul a sarbatorit dintotdeauna venirea iernii. Este considerat un simbol al pacii si al norocului. De aceea, in ajunul sarbatorilor se foloseste pentru decorarea casei. De asemenea, sarutul sub crengutele de vasc se spune ca aduce bucurie si intelegere indragostitilor.

4. Colindele

In Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie colindele rasuna pe strazi. Versurile cantecelor vorbesc despre Nasterea Domnlui ori au la baza scene biblice. Traditia spune ca aceste cantari simbolice alunga spiritele rele si aduc belsug in casele oamenilor. In trecut grupurile de colindatori erau formate de copii si barbati care porneau la olindat din casa-n casa. Acest obicei se mai respecta inca in anumite zone ale tarii. Insa, in prezent cetele de colindatori sunt foarmate din copii care vestesc atmosfera de sarbatoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.