Setari Cookie-uri

7 traditii minunate de Craciun

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori, incarcata cu o multime de simboluri. Iata numai 7 dintre cele mai cunoscute traditii care se practica in fiecare an pe 25 decembrie:

5. Masa traditionala

Masa de Craciun trebuie sa fie bogata si aspectuoasa. Este pregatita cu farmec si daruire dupa postul de 40 de zile. Asezata in preajma bradului contine bucate traditionale din care nu lipsesc sarmalele, friptura de porc, vinul rosu sau cozonacul. Se spune ca masa festiva trebuie sa indestuleze pe toata lumea . O masa imbelsugata vesteste un al la fel, plin de bucurie si noroc.

masa traditionala

6. Mos Craciun


Mos Craciun este fara indoiala principalul simbol al Craciunului. Mosul este un personaj generos si indragit pentru dragostea pe care o poarta copiilor. Drept recompensa in Ajun ii rasplateste pe cei care au fost cuminti cu daruri. Cadourile pregatite din timp sunt asezate sub brad in noaptea dinspre 24 spre 25 decembrie.

Exista o multime de legende in jurul lui Mos Craciun. In 1860 apare primul desen care il ilustreaza pe acesta in persoana unui batran imbracat intr-un costum rosu decorat cu nasturi si o curea neagra. Se spune ca traieste in Laponia ori la Polul Nord, alaturi de spiridusii care il ajuta sa confectioneze jucarii. Dincolo de povestile care vizeaza existenta sa, Mos Craciun ramane un adevarat simbol si cei care cred in el se vor bucura permanent de magia sarbatorii.

7. Porumbelul alb

Porumbelul este simbolul universal al pacii. Traditia spune ca daca este infatisat cu o ramura de maslin in cioc vesteste iertarea omului de catre Dumnezeu, darul oferit de Acesta oamenilor prin taina Botezului. De Craciun reprezinta cadoul perfect care simbolizeaza impacarea si armonia intre oameni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.