Setari Cookie-uri

10 cele mai frumoase carti de dragoste din toate timpurile

Titluri celebre care nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca

1. Pe aripile vantului

Autor: Margaret Mitchell

Romanul a fost publicat in 1936 iar in 1939 a avut parte de cea mai spectaculoasa ecranizare a unei carti realizata la Hollywood.

Desi initial cartea trebuai sa se numeasca Si maine e o zi (de altfel, replica foarte des folosita de personajul principal) Margaret Mitchell a ales in cele din urma acest titlu, inspirata de Ernest Dowson.

Actiunea romanului se petrece in Georgia si Atlanta, SUA. Intamplarile sunt tesute in jurul lui Scarlett O'Hara, fiica cea mare a unui imigrant irlandez imbogatit si a unei femei descendenta directa a unei familii de nobili din Franta.

Pe fondul Razboiului Civil American, tanara Scarlett se indragosteste de Ashely Wilkes. Desi acesta are o slabiciune pentru ea si farmecele sale, alege sa se casatoreasca cu blanda Melanie, cea pe care Scarlett o va iubi fara sa stie.

Citește și:

"Transformarea insasi a mentalitatii unui personaj cum e Scarlett O'Hara simbolizeaza modificarea structurii sufletesti a tuturor celor hotarati sa mearga in sensul istoriei propriei tari. E, poate, un compromis, asa cum cred Ashley si Melanie; dar, in aceasta lume a relatiilor reci si brutale pe care nordul industrial o aducea pe pamantul plantatorilor sudisti, numai Scarlett si Rhett sunt apti sa supravietuiasca." (Dan Grigorescu)

Carte disponibila pe Elefant.ro

Pret: 30, 25 lei

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.