Setari Cookie-uri

Top 10 castele bantuite

Castelele exercita asupra noastra o influenta aproape magica. Alura lor gotica ne fascineaza trimitandu-ne cu gandul la povesti cu cavaleri si domnite, la drame medievale si la o glorie demult apusa. Unele dintre aceste castele sunt renumite insa nu doar pentru aspectul lor ci si prin povestile cu fantome ce bantuie prin camerele lor. Fie ca sunt reale sau nu, ne place sa le auzim si sa ne imaginam evenimentele din spatele presupuselor fenomene.

Castelul a fost transformat in hotel proprietarii find atat de mandri de fantomele lor incat le-au rezervat o camera intr-unul dintre turnurile castelului- Camera Fantomei.


8. Castelul Windsor, Anglia

Avand in vedere istoria zbuciumata a constructiei si a oamenilor care au locuit in ea nu e de mirare ca Palatul Windsor e considerat a fi bantuit. Povesti de vrajitorie, sinucideri, nebunie si crima pateaza trecutul castelului construit in secolul al XI-lea de William Cuceritorul cu scopul de a apara Londra. La momentul actual acesta este cel mai mare castel locuit gazduind si o cripta in care sunt ingropati 10 dintre monarhii englezi.

Castelul Windsor e bantuit de numeroase fantome. Cea mai faimoasa dintre ele e fantoma lui Henry al VIII-lea al carui gemete si pasi pot fi auziti pe holurile castelului. Regina Elizabeth I bantuie prin Biblioteca Regala a castelui. Se spune ca poti auzi zgomotul facut de tocurile ei pe podeaua salii pentru ca apoi sa ii vezi figura impunatoare trecand prin biblioteca si disparand intr-o camera alaturata. Fata trista a Regelui George al III-lea poate fi vazuta ocazional la geamul camerei in care a fost tinut inchis iar Regele Charles I bantuie o casa din imprejurimile castelului. Lista fantomelor continua si va invit sa cititi mai multe informatii aici


7. Castelul Dragsholm, Danemarca

Construit in secolul al XII-lea acesta a gazduit familii de nobili dar si familii regale. Castelul Drangsholm e bantuit de 3 fantome: Doamna Gri, Doamna Alba si fantoma Lordului Bothwell. Se presupune ca Doamna Gri e de fapt fantoma unei domnite ce a lucrat la castel. Doamna Alba e fantoma fiicei unuia dintre proprietarii castelului. Se spune ca aceasta s-a indragostit de un barbat fara rang nobil iar cand tatal ei a aflat de idila a inchis-o in temnita castelului. Corpul ei, imbracat intr-o rochie alba, a fost gasit intr-un zid in1930 in timpul unor lucrari de renovare. Cat despre Lordul Bothwell, acesta a fost intemnitat in castel pentru cinci ani unde a si murit. La ora actuala castelul e transformat in hotel.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.