Setari Cookie-uri

Top 10 castele bantuite

Castelele exercita asupra noastra o influenta aproape magica. Alura lor gotica ne fascineaza trimitandu-ne cu gandul la povesti cu cavaleri si domnite, la drame medievale si la o glorie demult apusa. Unele dintre aceste castele sunt renumite insa nu doar pentru aspectul lor ci si prin povestile cu fantome ce bantuie prin camerele lor. Fie ca sunt reale sau nu, ne place sa le auzim si sa ne imaginam evenimentele din spatele presupuselor fenomene.


6. Castelul Moosham, Austria


Cunoscut si sub numele de Castelul Vrajitoarelor, castelul duce in spate o istorie patata de sange. A fost construit in secolul al XIV-lea de Printul de Salzburg iar in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea a fost folosit drept curte de judecata pentru vrajitoare, cersetori sau infractori. Faima castelului se trage de la procesele sumare ce rezultau inevitabil in moartea acuzatilor. Situatia cea mai tragica era a femeilor acuzate de vrajitorie. Dupa ce erau acuzate, acestea erau torturate in temnitele castelului fie pana mureau in chinuri fie pana cand recunosteau crima de care erau banuite, dupa care erau, bineinteles, executate. Se apune ca vestitul castel ar fi bantuit de fantomele femeilor omorate pe nedrept in vanatoarea de vrajitoare.


5. Castelul Edinburg, Scotia


Castelul Edinburg a fost contruit in secolul al XII-lea pe un vulcan stins. Castelul a fost de-a lungul timpului asediat, distrus si reconstruit. Acesta a folosit adesea drept inchisoare. In timpul Razboiului de sapte ani castelul a ‘gazduit’ prizonieri francezi iar in timpul Razboiului de independenta american au fost inchisi aici prizonierii din colonii. Castelul are dedesubt un sistem de cripte care au fost si ele folosite cu ocazia epidemiilor pentru a-i izola pe cei bolnavi. Cel mai adesea insa aceste cripte deveneau din zone de carantina mormant pentru cei afectati de boala.

Castelul are seria lui de fantome ce isi au originea in aceste evenimente tragice. Cele mai vestite dintre ele sunt Cimpoierul Singuratic care poate fi auzit cantand prin galeriile de sub castel si Tobosarul fara Cap care se lasa vazut totusi destul de rar mai des auzindu-se toba lui. Se spune ca acesta isi face aparitia doar cand castelul e pe cale sa fie atacat. Tobosarul fara cap a aparut prima data in 1650 inainte ca Oliver Cromwell sa atace castelul. Se mai spune ca uneori poti vedea si fantoma unui catel ce bantuie cimitirul cainilor din apropierea castelului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.