Setari Cookie-uri

Top 10 castele bantuite

Castelele exercita asupra noastra o influenta aproape magica. Alura lor gotica ne fascineaza trimitandu-ne cu gandul la povesti cu cavaleri si domnite, la drame medievale si la o glorie demult apusa. Unele dintre aceste castele sunt renumite insa nu doar pentru aspectul lor ci si prin povestile cu fantome ce bantuie prin camerele lor. Fie ca sunt reale sau nu, ne place sa le auzim si sa ne imaginam evenimentele din spatele presupuselor fenomene.


2. Castelul Brissac, Franta


Numit si ‘Colosul de pe Valea Loirei’, impunatorul castel a intrat in posesia familiei de Brissac in 1502 fiind renovat in 1633. Fastuoasa constructie are 7 etaje si 204 camere. Renumele sinistru al castelului e dat de faptul ca la un moment dat a avut loc aici o crima dubla. In 1477 stapanul castelului Jaques de Breze, conte de Brissac, si-a gasit intr-o seara sotia, pe Charlotte de Valois, fiica ilegitima a Regelui Charles al VII-lea, impreuna cu un alt barbat si i-a omorat pe amandoi. La scurt timp dupa asasinat Jacque de Breze a vandut castelul speriat de gemetele fantomelor celor doi. Fantoma Charlottei, cunoascuta drept Doamna Verde, continua sa bantuie castelul.

Castelul a transformat acum in hotel, musafirii fiind invitati sa se convinga singuri de frumusetea locului si sa caute fantoma.

1. Castelul Berry Pomeroy

Considerat cel mai bantuit castel din Marea Britanie acesta gazduieste doua fantome fiecare cu o poveste tragica in spate. Castelul a fost construit in secolul al XII-lea si daruit de catre William Cuceritorul lui Ralph de Pomeroy. In 1549 castelul a fost cedat lui Sir Edward Seymour dupa ce Thomes Pomeroy a participat la o rebeliune religioasa.

Se crede ca una dintre fantomele castelului vine din aceasta familie. Doamna Alba e considerata fantoma Margaretei Pomeroy, inchisa de catre sora ei, Eleanor, intr-una din incaperile castelului si lasata sa moara de foame. Legendele povestesc ca cele doua surori erau indragostite de acelasi barbat iar Elenor din gelozie a dorit sa scape de sora ei. Cea de a doua fantoma a castelului e Doamna Albastra. Se presupune ca aceasta e fiica unui lord normand ce a fost violata de tatal ei. In urma incestului a rezultat un copil pe care lordul l-a strangulat. O alta versiune sustine ca fata ar fi ucis copilul cu mana ei. Fantoma indurerata a fetei bantuie si astazi castelul. Gasiti mai multe informatii despre povestea fantomelor aici.

Un articol de Ioana
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.