Setari Cookie-uri

Cum alegi bradul de Craciun perfect?

Invata sa alegi corect bradul de Craciun.

Un profesor de matematica de la Universitatea Kingston din Londra a conceput o metoda pentru a alege bradul de Craciun din diversitatea de varietati propuse pe piata, care, cu ajutorul a patru intrebari-cheie, ii ajuta pe clienti sa faca cea mai buna alegere, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

"Preferati un brad natural?". Daca raspunsul pentru aceasta prima intrebare este "nu", atunci se impune cumpararea unui brad artificial. Daca raspunsul este "da", clientilor le raman trei etape, inainte de a-si alege bradul care le convine cel mai bine.

"V-ar placea un brad mare si stufos?", "Doriti ca bradul vostru sa aiba un parfum de Craciun?", "Doriti sa va decorati bradul din varf si pana jos?" - sunt celelalte trei intrebari.

"Arborele decizional de Craciun", conceput de profesorul Gordon Hunter, se bazeaza pe o metoda stiintifica utilizata in prezent pentru rezolvarea unor probleme complexe, fiind folosita de exemplu de medici pentru a pune un diagnostic sau pentru a prescrie un tratament personalizat.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

In consecinta, pentru bradul de Craciun, formula ia in considerare factori-cheie, precum mirosul, stilul, culoarea si marimea.

Gordon Hunter a raspuns provocarii lansate de un lant major britanic specializat in gradinarit, care dorea sa isi ajute clientii sa aleaga varietatea corecta de brad, care era cel mai bine adaptat pentru gusturilor lor personale.

"A fost interesant sa recurg la o metoda pe care o folosesc in cercetarile mele si de a crea o aplicatie sezoniera originala, accesibila tuturor", a declarat creatorul metodei, citat intr-un comunicat al Universitatii Kingston.

"Acum, cu ajutorul arborelui decizional, clientii nostri vor pierde mai putin timp examinand numeroasele varietati disponibole pe piata si vor avea mai mult timp pentru a reflecta la maniera de a face ca bradul lor sa devina spectaculos", a declarat la randul sau Steve Guy, expert in brazi de Craciun la lantul de gradinarit Dobbies.

Citește și:

In 2012, doi studenti de la Societatea de matematica a Universitatii Sheffield din Marea Britanie au pus la punct o formula matematica pentru a determina cantitatea ideala de globuri si de ghirlande, in functie de inaltimea bradului de Craciun.

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.