Setari Cookie-uri

Previziuni neasteptate pentru anul 2014!

Afla ce te asteapta in acest an.

Conflicte, catastrofe naturale, o criza in Asia si noi probleme pentru Justin Bieber - maestrii feng shui din Hong Kong si-au prezentat previziunile pentru Anul Nou asiatic, supranumit Anul Calului, care, dupa parerea lor, va fi unul deosebit de tumultuos, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Urmand Anului Sarpelui, anul 2014 va fi plasat in Asia sub semnul Calului, un animal in spatele caruia nu trebuie sa te afli: el este insotit de lemn, ca element definitoriu. Insa, alianta dintre cal si un material combustibil va face ca 2014 sa fie un an extrem de volatil, previn specialistii asiatici.

Anul lunar demareaza in acest an pe 31 ianuarie.

Arta feng shui - care semnifica vant si apa - isi pastreaza o mare influenta in mai multe tari din Asia, ale caror locuitori respecta principiile sale pentru a-si decora locuintele si birourile si pentru a lua o serie de decizii, sperand sa isi maximizeze reusitele, norocul si averea.

Citește și:

"Acest an este anul calului de lemn, iar lemnul este un material combustibil. Vor fi multe scandaluri, conflicte, explozii si dispute violente", a declarat Alion Yeo, unul dintre cei mai cunoscuti maestri in feng shui din Hong Kong.

Prezicerea viitorului se bazeaza in Asia pe credinte care dateaza de mii de ani: evenimentele ar fi astfel dictate de cele cinci elemente care constituie Universul - metalul, lemnul, apa, focul si pamantul.

Calendarul lunar asiatic se deruleaza pe baza unui ciclu de 12 ani si atribuie fiecarui an un animal - calul se afla pe a saptea pozitie in aceasta ordine.

Conflictele ar putea sa ramana la nivel diplomatic, insa ele risca sa degenereze in veritabile razboaie, in special in prima, in a patra si in a saptea luna a anului chinezesc (februarie, mai si august), afirma Alion Yeo.

El considera ca Insulele Diaoyu (denumirea data de China) reprezinta locul cel mai probabil in care va avea loc un conflict armat in Asia. Aceste insule, pe care japonezii le-au denumit Senkaku, sunt controlate de Guvernul de la Tokyo, fiind insa revendicate de Beijing si alimenteaza tensiunile dintre cele doua mari puteri asiatice in ultimele 18 luni.

Citește și:

Precedentul An al calului de lemn (1954) a fost marcat de testele nucleare americane si sovietice si de batalia de la Dien Bien Phu, care a reprezentat pentru Franta pierderea Indochinei.

Din punct de vedere economic, Statele Unite si Europa vor beneficia in 2014 de o crestere "vizibila", dar Asia va avea parte de o perioada dificila, afirma Chow Hon-ming, un alt maestru in fengh shui.

"Economiile occidentale vor cunoaste progrese vizibile, dar economiile orientale vor infrunta o serie de dificultati si chiar vor regresa", a spus el.

Caracterul "combustibil" al anului 2014 se va manifesta mai ales in domeniul catastrofelor naturale. Astrologul Cheng Chi-hang prezice "un risc crescut de eruptii vulcanice si de cutremure, intrucat elementul «pamant» va fi iritat de abundenta focului".

Citește și:

Japonia, Indonezia si China se vor afla in primele randuri din acest punct de vedere, a adaugat Chow Hon-ming. Aceste tari se afla in zone in care placile tectonce se ciocnesc in mod frecvent, provocand seisme si eruptii vulcanice.

In templul Won Tai Sin din Hong Kong, zeci de mii de credinciosi vor aprinde batoane de tamaie in noaptea care precede prima zi din Noul an lunar, in speranta ca vor avea noroc si ca vor face avere. Orasul asiatic va organiza in acea seara si un foc de artificii care va avea o durata de 23 de minute.

Maestrii feng shui asiatici citesc insa si revistele si tabloidele occidentale. Alion Yeo considera ca tanarul star pop canadian Justin Bieber risca sa se confrunte cu o serie de influente negative.

"Vor exista momente in care el nu va sti sa se controleze", a spus Alion Yeo.

Anul Calului pare ca a demarat cu cateva luni in avans pentru idolul adolescentilor nord-americani, in prezent in varsta de 19 ani. El a fost deja implicat in multe scandaluri in 2013: a fost fotografiat in Brazilia in compania unor prostituate, a vandalizat cu graffiti zidurile unor hoteluri si a fost arestat, saptamana trecuta, la Miami, dupa ce a condus in stare de ebrietate un automobil Lamborghini cu o viteza de doua ori mai mare decat cea legala.

Citește și:

foto prima pagina: Shutterstock.com


Kudika
30 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.