Setari Cookie-uri

Formula fericirii: Cum iti gasesti sufletul pereche?

Studiul care te ajuta sa iti intalnesti perechea.

Gasirea partenerului de viata ideal tine partial de noroc, dar ea implica adeseori si o investitie ce poate fi masurata in timp si in bani, potrivit unei analize ce a fost realizata de BBC Capital, informeaza Mediafax.

"Fara indoiala, scantei pot intotdeauna sa apara in cafenele si la petreceri, insa tot mai multi oameni se orienteaza spre o varietate de servicii pentru a primi un mic ajutor in cautarea iubirii. Site-urile de intalniri si serviciile matrimoniale au devenit solutii credibile pentru oamenii care cauta combinatia perfecta intre atractie fizica, conexiune intelectuala si parteneri intelegatori si iubitori", se afirma in debutul acestui articol aparut pe site-ul bbc.com.

foto interior si prima pagina: DepositPhotos

In Statele Unite, Australia, Thailanda, India si anumite zone din Europa, site-urile de intalniri au cunoscut o crestere exponentiala dupa lansarea lor in anii 1990, iar utilizarea serviciilor oferite de firmele matrimoniale cunoaste la randul ei o crestere de popularitate.

Citește și:

Insa ajutorul primit pentru a gasi perechea perfecta nu este ieftin. Pentru a marca ziua de Sfantul Valentin, sarbatoarea americana care celebreaza iubirea si relatiile durabile, pe 14 februarie, jurnalistii de la BBC Capital au stat de vorba cu o serie de experti in tehnicile de localizare a partenerului de viata ideal.

Firmele matrimoniale si serviciile de intalniri online - "Agentii matrimoniali sunt asistentii vietii voastre amoroase", spune Lisa Clampitt, directoarea Matchmaking Institute si presedinta clubului de socializare newyorkez VIP Life.

Persoanele aflate in cautarea iubirii au o asa-numita "lista de dorinte". Provocarea pentru agentii matrimoniali consta in decodarea acestei liste si in identificarea valorilor acestuia. "Aceasta este esenta compatibilitatii", spune Rachel MacLynn, directoarea cabinetului Vida Consultancy din Londra. De exemplu, un client care vrea un partener care a urcat pe Everest ar putea fi fericit alaturi de o persoana care are simtul aventurii.

Citește și:

Firmele matrimoniale trebuie sa combine dorintele si valorile clientilor cu alte caracteristici socioeconomice, precum localitatea de rezidenta, familie, educatie, cariera, stil de viata si istoricul relatiilor anterioare. Toate aceste eforturi de gasire a partenerului ideal vin insa cu un cost.

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.