Kudika
26 Februarie 2014

Toti utilizatorii Facebook trebuie sa stie asta.

Reteaua de socializare Facebook a renuntat la serviciul sau de adrese e-mail de tip @facebook.com, pe care l-a lansat la sfarsitul anului 2010, dar care era foarte rar utilizat, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

In sfarsit au recunoscut! Ce se intampla cu conturile noastre de Facebook?

"Ii prevenim pe utilizatorii care folosesc adresele de tip @facebook.com ca aceasta functie a fost modificata", a declarat, luni, un purtator de cuvant al companiei.

De acum inainte, e-mailurile trimise la adresele de acest tip vor fi transferate in e-mailurile personale pe baza carora utilizatorii si-au creat conturile de Facebook.

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

"Cand cineva trimite un mesaj pe o adresa de tip @facebook.com, acel mesaj nu va mai ajunge in mesageria contului de Facebook. In schimb, e-mailul va fi transferat in prima adresa a contului (utilizatorii au optiunea de a dezactiva transferul)", a precizat acelasi purtator de cuvant.

Potrivit bbc.co.uk, aceasta modificare va fi operata la inceputul lunii martie.

Purtatorul de cuvant a explicat ca decizia in cauza a fost luata pentru ca "cei mai multi utilizatori nu isi foloseau adresele de Facebook" si ca grupul american prefera "sa se concentreze pe imbunatatirea serviciului (sau) de mesagerie mobila".

Facebook a inceput sa aloce la sfarsitul anului 2010 fiecarui utilizator o adresa de e-mail care se termina in @facebook.com, in care acestia puteau sa primeasca si mesaje de la persoane care nu se aflau in lista lor de contacte de pe site.

Proiectul a fost interpretat in epoca drept o tentativa de a ataca sistemele de e-mail furnizate de Gmail si Google.

Sistemul de e-mail oferit de Facebook a fost din nou criticat in 2012: reteaua si-a atras un val de critici dupa ce a inlocuit e-mailurile personale ale utilizatorilor, care apareau in profilurile de Facebook ale acestora, cu adresele lor de tip @facebook.com.

Foto: Din nou impreuna? Oana Zavoranu, declaratie neasteptata

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: