Setari Cookie-uri

Foto: Un oras din Romania a fost desemnat Capitala Earth Hour 2014

Inca o realizare a romanilor cu care trebuie sa ne mandrim.

Municipiul Satu Mare a castigat competitia din acest an pentru titlul de Capitala Earth Hour, dupa ce s-a remarcat prin actiunile de mediu organizate pe parcursul lunii martie, culminand cu evenimentul de Ora Pamantului din 29 martie, informeaza Mediafax.

Echipa Satu Mare a dat dovada de creativitate si dedicare, dar si de o foarte buna organizare, dat fiind faptul ca au implementat un plan de 27 de actiuni intr-un timp record de 9 zile; la care s-a adaugat evenimentul final Earth Hour din 29 martie, transmite organizatorul competitiei, WWF Romania.

In programul lor, castigatorii s-au concentrat pe actiuni de educare si informare a comunitatii prin diverse activitati practice si creative: de la ecologizari si plantari, la concursuri de proiecte de mediu si ateliere de confectionare de obiecte din materiale reciclate, expozitii, spectacole si prezentari.

Citește și:

Ei au realizat, de asemenea, o campanie de informare in oras pe tema reciclarii si au colectat de la cetateni 565 kg de deseuri de tip electrocasnice, PET-uri si hartie. Echipa a valorificat si oportunitatea data de Ziua Internationala a Apei, printr-o vizita la uzina locala de apa la care au participat 50 de elevi de scoala gimnaziala.

Un alt punct din planul de actiuni al echipei care a impresionat a fost realizarea, de catre elevii Colegiului Ioan Slavici, a unei machete a Orasului Perfect: orasul Satu Mare in varianta ecologica, fara poluare. Elevii au tras un semnal de alarma si in legatura cu consumul de energie electrica, transformand o minge intr-o lampa functionala.

Foto interior: Satu Mare Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.