Setari Cookie-uri

Galerie foto: Top 7 cele mai SPECTACULOASE cascade din Romania

Descopera cele mai impresionante cascade din Romania.

Romania, bijuteria Europei. Tara noastra abunda in locuri frumoase, iar noi va ajutam sa le descoperiti. Am pregatit un material cu cele mai impresionante cascade din Romania.

Speram ca imaginile sa va faca sa mergeti sa le vizitati.

1. Cascada Bigar

In urma unui top cu cele mai frumoase cascade din lume (top realizat in presa internationala), Cascada Cascada Bigar din Judetul Caras-Severin a fost clasata pe primul loc.

Cascada Bigar este unica in lume pentru modul in care curge apa, dar si pentru faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45.

Cascada Bigar

cascada Bigar, Shutterstock

2. Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai mare cascada din Romania. Aceasta este situata in in partea de Nord-Est a Muntilor Borsa, in apropiere de statiunea turistica Borsa.

Cascada se gaseste la altitudinea de 1300 de metri, iar caderea de apa este de 90 de metri. Apa curge dintr-un circ glaciar si se scurge peste un abrupt numit Podul Cailor.

Citește și:

Cascada Cailor

cascada Cailor, Shutterstock

3. Cascada Beusnita

Cascada Beusnita este considerata minunea din Caras Severin. Legenda spune ca apa porneste din valul de mireasa al unei frumoase ciobanite.

Tip: Langa Cascada Beusnita se afla si Lacul Ochiul Beiului, un lac cu apa albastra, cristalina, care nu ingheata niciodata.

Cascada Beusnita

cascada Beusnita, Shutterstock

4. Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai accesibile si mai vizitate cascade din Romania. Aceasta se afla in apropierea orasului statiune Busteni, la altitudinea de 1100 de metri (pe unele harti altitudinea este de 1120 de metri).

De la Urlatoarea poti ajunge usor in zona Platoului Bucegi, daca mergi pe traseul turistic Valea Jepilor.

Cascada Urlatoarea

cascada Urlatoarea, Shutterstock

5. Cascada Duruitoarea

Daca nu ai vazut Cascada Duruitoarea, iti recomand sa mergi si sa o vezi. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase minunatii ale Romaniei, fiind considerata monument al naturii, cu regim de arie protejata.

Citește și:

Duruitoarea este situata in zona Masivului Ceahlau, iar accesul se poate face prin trei trasee turistice bine amenajate, care pleaca din statiunea Durau. Traseele sunt de dificultate medie si mica si pot fi realizate in doua ore.

Cascada Duruitoarea

cascada Duruitoarea, Shutterstock

6. Cascada Vanturatoarea

Cascada Vanturatoarea este pentru curajosi; aceasta este situata pe malul drept al Cernei, la 1000 de metri altitudine si este la o ora de mers din sosea de la Podul Tasnei.

In cadere verticala, apa se loveste de un prag si este vanturata, formand astfel o adevarata panza de siroaie cu multe curcubee.

Cascada Vanturatoarea

cascada Vanturatoarea, Shutterstock

7. Cascada Balea

Cascada Balea mai este cunoscuta si sub numele de Urlatoarea Balei. Aceasta este situata in zona Muntilor Fagarasi, intre Varfurile Moldoveanu si Negoiu.

Balea este cea mai mare cascada in trepte din Romania, avand in cadere de 60 de metri. In drumul catre cascada, peisajul este superb. Accesul se face doar pe Transfagarasan pana in punctul cabana Balea Cascada; de acolo se continua pe un traseu pe jos, de aproximativ 50 de minute - o ora.

Citește și:

Cascada Balea

cascada Balea, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.