Daca totul merge asa cum a planuit, atunci Brittany Maynard va muri sambata, pe data de 1 noiembrie, in patul ei din Oregon, cu muzica preferata care sa ii umple camera.

Dragoste adevarata: Celine Dion, declaratie dureroasa dupa moartea sotului

Tanara de doar 29 de ani a fost diagnosticata recent cu glioblastom, cancer de gradul de 4 la nivel cerebral. In aprilie, dupa un consult amanuntit, medicul i-a spus ca mai are sase luni de viata. Tumorile cerebrale se vor extinde si mai mult, iar moartea va fi una lenta si dureroasa. Din acest motiv, Brittany a decis ca vrea sa isi decida singura ziua mortii.. inainte ca boala sa o faca. Ea isi doreste sa moara fara durere si inconjurata de cei dragi. Din aceasta cauza, Brittany a fost nevoita sa se mute din California in Oregon, unde va avea acces la actul care ii permite o moarte cu demnitate (Oregon's Death With Dignity Act; medicii o pot ajuta sa isi puna capat zilelor).

foto interior si prima pagina: Captura Youtube

Maynard si-a pregatit deja moartea: si-a cumparat o casa impreuna cu sotul sau, Dan (cu care s-a casatorit in anul 2013) in Oregon (unul dintre cele cinci state unde doctorii iti pot prescrie in mod legal un medicament care sa iti puna capat zilelor); a cumparat deja cele doua sticlute de pastile mortale si a ales momentul in care vrea sa moara, invitatii care vor asista la acest eveniment si melodiile pe care le va auzi in ultimele clipe de viata.

Tanara a realizat un clip pe Youtube, in care a vorbit despre aceasta decizie incredibila; in doar o zi de la postare, filmuletul a strans peste 3,5 milioane de vizualizari:

"Nici nu va pot spune cat de usurata sunt pentru ca nu va trebui sa mor asa cum mi s-a spus, in chinuri si dureri. Vreau sa plec in pace. Alege ce este important pentru tine. Ce vrei sa faci? Uita ce iti spun ceilalti." - spune femeia in clip.

"Moartea cu demnitate... permite oamenilor care se afla in dureri insuportabile sa decida cand suficient inseamna suficient." - spune sotul lui Brittany.

Video: Era deranjata de faptul ca sotul ei era dependent de tableta. Ce s-a intamplat apoi? Am ras cu lacrimi

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: