Setari Cookie-uri

Top 5 greseli pe care oamenii le regreta pe patul de moarte

Regrete pe care oamenii le au inainte sa moara. Ar trebui sa invatam de la ei pentru a avea o viata frumoasa.

O asistenta care lucreaza intr-un spital de numerosi ani, a realizat pentru TheGuardian un top al regretelor pe care le au oamenii pe patul de moarte. Potrivit acesteia, noi nu stim sa pretuim ceea ce avem, de fiecare data ne dorim tot mai mult si uitam sa fim fericiti. Este nevoie de cineva care sa ne arate cat de norocosi suntem.

Iata cele mai dese greseli ale oamenilor:

Imi doresc sa fi avut curajul pentru a imi trai propria viata, nu cea impusa de ceilalti

Acesta este cel mai des intalnit regret. In momentul in care oamenii realizeaza ca viata lor este pe final si se uita in spate, isi dau seama ca multe visuri au ramas neimplinite. Majoritatea lor nu au reusit sa isi duca la bun sfarsit nici macar jumatate din planurile lor marete, iar acum se pregatesc sa moara gandindu-se la cum ar fi fost viata lor daca ar fi facut altceva sau daca si-ar fi urmat visurile.

Citește și:

Imi doresc sa nu fi lucrat atat de mult

Acest regret este spus de toti barbatii pacienti pe care ii am in grija. Au ratat copilaria celor mici si nu au apreciat iubirea partenerilor. Si femeile au acest regret, insa cu cat ele sunt dintr-o generatie mai veche, cu atat acest regret dispare deoarece inainte femeile nu erau sustinatorii financiari ai familiei. Toti barbatii de care am avut grija regreta faptul ca au petrecut mult timp departe de familie, incercand sa castige bani pentru cei dragi.

Imi doresc sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele

Multe persoane isi suprima sentimentele in scopul de a mentine o relatie frumoasa cu cei din jurul lor. Din aceasta cauza, ei se multumesc cu o existenta mediocra si nu ajung sa isi urmeze visurile sau sa dea randament la capacitate maxima.

Imi doresc sa fi pastrat legatura cu prietenii mei

Citește și:

De cele mai multe ori nu ajungem sa apreciem adevaratele beneficii ale prieteniilor vechi pana in ultimele zile de viata. Multi au ajuns sa fie atat de prinsi de treburile lor incat au lasat prietenii frumoase sa se destrame. Exista multe regrete pentru ca nu au oferit timpul si efortul necesar pentru cei dragi. Toti simt lipsa prietenilor lor in momentul mortii.

Imi doresc sa imi fi permis sa fiu mai fericit

Si acest regret este unul destul de comun. Multi nu realizeaza decat la sfarsitul vietii ca fericirea este o alegere. Raman prinsi in durere, in trecut sau in obiceiuri care ii distrug. Se multumesc cu confortul si ajung sa nu mai stie ce inseamna fericirea adevarata. Teama de schimbare este peste tot, noi suntem singurii care putem lua decizii cu privire la viata noastra.

foto prima pagina: maini de batran, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.