Setari Cookie-uri

Si-a pus capat zilelor la 29 de ani, inainte ca boala sa devina mai puternica decat ea

Brittany Maynard, tanara de 29 de ani, a decis ca este momentul sa plece din aceasta lume.

Brittany Maynard, tanara de 29 de ani diagnosticata recent cu glioblastom, cancer de gradul de 4 la nivel cerebral, si-a pus capat zilelor.

Ea a devenit imaginea campaniei care promoveaza dreptul la moarte; Brittany a fost nevoita sa se mute din California in Oregon, unde va avea acces la actul care ii permite o moarte cu demnitate (Oregon's Death With Dignity Act; medicii o pot ajuta sa isi puna capat zilelor).

In primavara, medicii i-au spus lui Maynard ca mai are de trait doar patru luni. Ea si-a pus capat vietii sambata, pe 1 noiembrie, asa cum a spus.

"La revedere, dragii mei prieteni si familie. Va iubesc. Astazi este ziua pe care am ales-o sa mor cu demnitate. Sunt mai puternica decat aceasta boala cruda, care mi-a furat atatea lucruri dragi... dar mi-ar fi furat si mai multe daca nu as fi facut nimic. Lumea este un loc minunat, calatoriile m-au ajutat sa invat foarte multe despre viata. Prietenii mi-au oferit mai multe decat meritam. La revedere, lume. Impartaseste energia buna. Fa sa merite fiecare moment al vietii tale!" - este mesajul de adio al lui Brittany Maynard.

Citește și:

Tanara a realizat un clip pe Youtube, in care a vorbit despre aceasta decizie incredibila; in doar o zi de la postare, filmuletul a strans peste 3,5 milioane de vizualizari:

"Nici nu va pot spune cat de usurata sunt pentru ca nu va trebui sa mor asa cum mi s-a spus, in chinuri si dureri. Vreau sa plec in pace. Alege ce este important pentru tine. Ce vrei sa faci? Uita ce iti spun ceilalti." - spune femeia in clip.

"Moartea cu demnitate... permite oamenilor care se afla in dureri insuportabile sa decida cand suficient inseamna suficient." - spune sotul lui Brittany.

foto interior si prima pagina: Captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.