Setari Cookie-uri

Video experiment: Cum reactioneaza romanii cand vad ca o femeie este batuta pe strada?

Se intampla in Romania: Reactia romanilor cand vad ca un barbat bate o femeie pe strada.

Ne dorim sa schimbam lumea... insa stam si asteptam.. Ce? Sa cada bunatate din cer? NOI suntem cei care trebuie sa faca primul pas!

Mai jos gasiti un filmulet care ne prezinta Romania in care traim: tara indiferentei. Un barbat injura si bate o femeie in Parcul Tineretului, unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti. Totul se intampla in plina zi, intr-o zona extrem de circulata. Numeroase persoane trec pe langa cei doi, privesc atent, se mira... si isi continua plimbarea.

Dupa o ora si ceva... un barbat si o femeie intervin, sunand la politie.

Clipul este realizat de Catalin Palavescu, un regizor de film, care a vrut sa ne prezinte realitatea.

Tu cum ai reactiona daca ai vedea un barbat lovind o femeie pe strada?

foto interior si prima pagina: captura Youtube

"Aproape 800 de femei au murit in Romania din cauza violentei domestice, in perioada 2004 - 2011, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Mai mult, cifrele arata ca in Romania, o femeie este batuta la fiecare 30 de secunde. Intre 2010 si 2012 au avut loc peste 65.000 de cazuri de violenta conjugala.

Citește și:

Un experiment social reprezinta un proiect de cercetare realizat cu subiecti umani in lumea reala. Se investigheaza, de obicei, reactia oamenilor, individual sau in grup, cand sunt martorii sau chiar fac parte dintr-un scenariu pregatit in care se reproduce o situatie ipotetica exceptionala (de exemplu rapiri de persoane, violenta fizica, talharii etc.)." - este descrierea clipului.

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.