Setari Cookie-uri

I-a spus cimpanzeului ca a pierdut sarcina. Ce a urmat apoi este INDUIOSATOR

Dupa ce veti citi aceasta poveste, veti intelege ca maternitatea si pierderea cuiva drag sunt universale.

Washoe, un cimpanzeu deosebit de inteligent, care stia limbajul semnelor, nu a fost fericit cand Kat, ingrijitoarea ei, nu l-a mai vizitat. Cu toate acestea, in momentul in care Kat i-a spus ca motivul pentru care nu a mai lucrat la zoo a fost faptul ca a pierdut sarcina, Washoe a aratat semne de durere. Ea a facut si semne ca plange, desi toata lumea stie ca cimpanzeii nu pot plange.

Data viitoare cand cineva va spune ca animalele sunt proaste, spune-le aceasta poveste
Washoe era un cimpanzeu femela, care a fost invatat limbajul semnelor. Kat, una dintre persoanele care se ocupau de Washoe, a fost insarcinata si a lipsit de la munca pentru cateva saptamani dupa ce a pierdut sarcina. Kat a avut nevoie de refacere.

“Oamenii care ar trebui sa fie acolo pentru ea, insa nu sunt, sunt mustrati de Washoe, aratandu-le umarul – acesta modul ei de a le arata ca au gresit in fata ei.

Citește și:

Washoe a intampinat-o pe Kat aratandu-i umarul in momentul in care Kat s-a intors la munca. Femeia i-a cerut scuze lui Washoe, apoi a decis ca cel mai bine ar fi sa ii spuna adevarul; ea i-a spus prin semne “COPILUL MEU A MURIT.”

Washoe s-a uitat la ea, apoi a privit catre pamant. Apoi s-a uitat din nou la Kat si cu atentie a mimat plansul, atingandu-si cu degetele obrajii si apoi desenand cu unghiile linia unei lacrimi (cimpanzeii nu plang). Kat a inteles atunci ca un semn poate spune mai mult despre Washoe si capabilitatile sale mentale.

Washoe a pierdut si ea doi copii; unul a murit la scurt timp de la nastere din cauza unei probleme la inima, iar celalalt copil, Sequoyah, a murit din cauza unei infectii la doar doua luni de la nastere. Dupa moartea celor doi copii, cercetatorii s-au gandit ca ar fi bine pentru Washoe sa creasca un copil cimpanzeu, asa ca au cumparat un cimpanzeu de zece luni, pe care l-au numit Loulis.

Citește și:

Unul dintre ingrijitorii lui Washoe au mers la ea si i-au spus prin semne ca are un copil pentru ea. Femela a devenit extrem de agitata, tipand si sarind dintr-un picior in altul, facand semne “copil” in tot acest timp. Apoi a aratat semnul “COPILUL MEU.”

Ingrijitorul s-a intors cu Loulis, insa cand l-a vazut Washoe si-a pierdut instant emotia; a refuzat sa il tina in brate, aratand semnul “COPIL” non stop. Ea credea ca acel copil cimpanzeu pe care urma sa il primeasca va fi propriul copil, Sequoyah. In cele din urma, s-a apropiat de Loulis si intr-o singura seara l-a acceptat si l-a adoptat.

Ce este si mai interesant este faptul ca dupa ce Washoe si Loulis au devenit o familie, ea a incercat sa il invete limbajul semnelor american, in acelasi mod in care parintii isi invata copiii. In doar opt zile, Loulis a invatat primul semn.

Citește și:

In momentul in care Washoe a aflat de la Kat ca a pierdut sarcina, ea a incercat sa i-l ofere pe Loulis sa aiba grija de el; ar fi renuntat la propriul copil ca lui Kat sa ii fie bine. Bineinteles ca femeia nu a acceptat acest “cadou” si s-a asigurat ca Washoe intelege.

foto prima pagina: cimpanzeu trist, Shutterstock

sursa: lifebuzz

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.