Planta anticancer din Romania pe care foarte putini o recunosc in natura

Planta anticancer din Romania pe care foarte putini o recunosc in natura

Este de departe cea mai puternica planta medicinala din Romania si cu toate acestea putini o recunosc in natura si ii acorda locul cuvenit intre remediile fitoterapeutice.

Marul lupului este o planta cu indelungata traditie pe teritoriul tarii noastre, fiind utilizata inca din cele mai vechi timpuri. Primele consemnari cu privire la folosirea ei in scopuri medicinale dateaza de acum 5000 de ani, din Egiptul antic, unde fusese denumita “iarba cobrei”, scrie gradinamea.ro.

In functie de regiune, planta mai este cunoscuta in popor ca dalac, cucurbetea, cucurbetica, fasolea-cioarei, lingura-popii, fasolica si remf. Marul lupului apartine familiei Aristolochiaceae si se intalneste frecvent prin locuri virane, pe marginea drumului si prin vii. Creste in inaltime jumatate de metru, uneori chiar mai mult. Are flori galbene si frunze care amintesc de cele ale fasolei. Planta se dezvolta atat de vivace, si are o rezistenta atat de mare la insecte, boli si ierbicide incat pune mari probleme in mediul rural.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Aristolochia, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri