Setari Cookie-uri

Ce este Black Friday?

Afla tot ce trebuie sa stii despre Black Friday, cea mai importanta zi pentru toate persoanele din lumea intreaga inainte de sarbatori.

Black Friday este vinerea care urmeaza dupa Ziua Recunostintei in Statele Unite ale Americii (a patra zi de joi a lunii noiembrie), cunoscuta si sub numele de inceputul sezonului de shopping pentru Craciun; aceasta “sarbatoare” este pusa exact imediat dupa Thanksgiving Day deoarece americanii primesc zile libere in aceasta perioada.

In ultimii ani, foarte multi retaileri au adoptat acest trend, oferind promotii la aproape toate produsele lor.

In Romania, Black Friday a inceput recent (in urma cu 3-4 ani), insa ziua inca nu este una certa (stim doar ca Black Friday este in a doua perioada a lunii noiembrie); in timp ce un magazin anunta promotii intr-o anumita perioada, un alt magazin poate anunta cu o saptamana inainte sau dupa. De asemenea, se pare ca (specific romanilor) Vinerea Neagra poate tine si un weekend… sau chiar o saptamana intreaga (in limita stocului disponibil de produse).

Citește și:

De ce aceasta zi a reducerilor este numita Black Friday (Vinerea Neagra)?

Cel mai apropiat raspuns este dat de Wikipedia: “Multi comercianti au cel mai mare profit al anului de Black Friday. Aceasta zi se numeste Black Friday deoarece are legatura cu inregistrarea afacerilor si a profitului: pierderile sunt evidentiate cu rosu in rapoarte, pe cand castigurile apar cu negru. Aceasta traditie este una cunoscuta in software-ul de contabilitate moderna, de unde si numele de Black Friday (Vinerea Neagra).

Pe langa ofertele din magazine, de Black Friday comerciantii ofera si reduceri online.

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.