Setari Cookie-uri

Scrisoare pentru mama vitrega a fiicei mele: Nu am vrut niciodata sa imi iei locul, dar iti multumesc

Scrisoare pentru mama vitrega a fiicei mele Nu am vrut niciodata sa imi iei locul, dar iti multumesc.

Ai intrat in familia mea, te-ai instalat in casa mea, i-ai furat inima tatalui copiiului meu. Nu credeam ca voi spune asta, dar iti multumesc.

Nu mi-am dorit niciodata sa fii in locul meu. Pur si simplu nu faceai parte din acest plan. Visand la familia mea, nu te-am inclus niciodata si pe tine. In viitor ma vedeam eu, tati si copilul nostru.

Sunt convinsa ca nici tu nu ti-ai dorit o asa situatie. Ma indoiesc ca ai planificat sa fii mama unui copil caruia nu i-ai dat nastere. Pot paria ca planul pentru familia ta era asa: tu, tati si copiii vostri impreuna, nu eu si fiica mea. Pariez ca atunci cand visai ca vei deveni mama, te gandeai la momentul in care vei da nastere si nu la ziua in care te-ai casatorit cu sotul tau. Sunt destul de sigura ca nu ai planuit ca eu sa fiu acolo.

Dar Dumnezeu are planuri care depasesc cu mult vointa noastra. Cand familia mea mica s-a destramat pentru a forma doua familii, am stiut ca va veni si acea zi in care te voi intalni. In mintea mea erai o bestie, o femeie fara suflet, iar fiica mea nu te-ar fi vrut ca mama niciodata! Speram sa nu arati bine si ma rugam ca fiica mea sa te urasca. Nu suportam gandul ca o alta femeie ar fi fost mama copilului meu in lipsa mea.

Citește și:

Apoi ai aparut tu.

Nu erai deloc asa cum credeam. Trebuia sa fii urata, iti amintesti? Dar nu erai asa, erai minunata. Trebuia sa fii foarte rea, iti amintesti? Dar nu erai nici asa, erai o femeie dulce, rabdatoare.

Planurile mele erau date peste cap.

Imediat ce te-am privit in ochi, am inteles ca era la fel de greu si pentru tine. Inima mea s-a imblanzit. La naiba cu zambetul tau frumos. Planuiam sa te urasc din tot sufletul. De ce imi stricai planurile?

Am vrut sa nu ma inteleg cu tine, insa imi era imposibil. Ai acceptat-o pe fiica mea de la inceput; ai iubit-o neconditionat si asta inseamna mult pentru mine. Ai inclus-o pe fiica noastra in tot ceea ce faci si ai ajutat-o sa se simta iubita si acceptata. Ai pus relatia ei cu tatal sau mai presus de relatia ta si doar o femeie curajoasa si sigura pe ea face asa ceva.

In momentul in care eu si tatal ei am hotarat sa divortam, am stiut ca vom trai in case separate si vor exista momente in care ea avea nevoie de mama ei si eu nu puteam fi acolo. Iti sunt atat de recunoscatoare pentru faptul ca esti acolo in lipsa mea. Sunt recunoscatoare ca ai grija de fiica mea si ca nu o respingi. Ea are nevoie de o mama in acea casa, iar tu faci o treaba uimitoare.

Citește și:

Ai respectat pozitia mea ca mama de la bun inceput. Apreciez ca nu luati o decizie singuri atunci cand vine vorba despre fetita noastra. Stiu ca situatia noastra este rara. Nu prea vezi o mama si o mama vitrega trimitandu-si sms-uri in care sa isi spuna ca se iubesc si se respecta reciproc. Esti un cadou de la viata.

Fiica noastra va creste fiind inconjurata de mai multa dragoste decat mi-am putut imagina vreodata. Nu a fost alegerea ei pentru a avea parinti divortati si, chiar daca nu as dori unui copil sa treaca printr-un divort al parintilor, pot spune ca sunt recunoscatoare ca ea are acum patru parinti care se inteleg si se apreciaza. Iata cum un esec se poate transforma intr-o binecuvantare.

Te suna cu mult drag pentru a iti povesti ce a mai facut atunci cand este la mine, iar asta imi face inima sa tresara din piept de bucurie.

Stiu cum este atunci cand o mama nu o poate accepta pe mama vitrega a copilului sau in viata lor. Eu sunt mandra ca ai acceptat sa fii mama fiicei mele si pentru asta iti voi multumi pentru totdeauna. Promit sa respect mereu deciziile pentru care le iei pentru fiica mea. Iti promit ca intotdeauna ii voi vorbi doar frumos despre tine. Ma rog ca ea sa nu fie niciodata in situatia noastra – chiar daca este una pasnica – dar, daca va fi vreodata asa, promit sa dau ca exemplu relatia noastra de co-parinti.

Citește și:

Femeie frumoasa, esti o bijuterie rara. Te iubesc!

sursa: Today.com

foto prima pagina: mama si fiica, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.