Setari Cookie-uri

Scrisoare deschisa catre baiatul care m-a lasat insarcinata la 19 ani

Am 19 ani, sunt mama si imi cresc copilul singura. Am cateva cuvinte pentru baiatul care m-a lasat insarcinata.

Stiu ca ar fi trebuit sa iti trimit aceste randuri printr-un email, insa stiu cum esti si realizez ca sansele ca tu sa iti faci timp pentru a citi tot ce am de spus sunt de la foarte mici catre deloc. Cu toate acesteea, indiferent daca ai timp sa citesti sau nu, eu vreau sa iti spun asta – MULTUMESC. Iti multumesc pentru tot ce ai facut si pentru tot ce mi-ai oferit.

Acum, daca esti asa cum te cunosc eu, probabil ca te intrebi pentru ce dracu iti multumesc. Adica… dupa cate mi-ai facut, eu inca iti multumesc? Dar, vezi, acesta este adevaratul motiv pentru care trebuie sa iti multumesc. M-ai lasat singura, insa mi-ai oferit atat de multe. Lasa-ma sa iti explic.

Cele mai multe tinere de 19 ani vor sa se distreze si sa se bucure de viata. Prietenele mele nu faceau altceva decat sa vorbeasca despre baietii cu care voiau sa se culce, despre petrecerile la care au baut prea mult si despre noptile nedormite. Eu obisnuiam sa fiu geloase pe ele, imi era ciuda ca eu nu eram asa. Stateam in camera mea sambata noaptea, eram insarcinata in sase luni si blestemam numele tau pentru ca m-ai adus in aceasta situatie. Stiam ca tu esti in lume, te imbeti si te distrezi cu alte fete, in timp ce eu stateam legata de casa.

Citește și:

Am acceptat faptul ca dupa trei ani de relatie tu nu mai vrei sa continui pe acest drum. Ai aflat ca sunt insarcinata, insa nu ai vrut sa faci parte din viata fiicei tale. Inainte te uram pentru asta. Dar acum vreau doar sa iti spun multumesc deoarece parasindu-ma m-ai lasat sa ma bucur singura de beneficiul de a imi creste fiica asa cum imi doream.

Iti multumesc pentru ca mi-ai permis sa ii ofer fiicei noastre suficienta dragoste si afectiune pentru a compensa lipsa ta. Iti multumesc pentru ca de la tine a mostenit ochii negri maro pe care ii privesc in fiecare seara inainte de a merge la culcare. Iti multumesc pentru ca ai decis sa ma parasesti atunci, cand ea era inca in burta mea, si nu acum. Iti multumesc pentru m-ai lasat cu o amintire pe cinste pe care sa i-o spun atunci cand vom avea discutia despre sex.

Am fost nevoita sa renunt la facultate, iar acesta nu era tocmai planul pe care eu il gandisem pentru mine. Trebuie sa muncesc, sa fac ture de noapte si, pe deasupra, sa am grija si de un copil. Cu toate acestea, nu as da timpul inapoi. Parasindu-ma, mi-ai oferit posibilitatea de a intalni pe altcineva, o persoana care sa ma ajute in loc sa ii fie speriata de ceea ce urmeaza. Mi-ai permis sa intalnesc un tip grozav care are grija de fiica mea si de mine.

Citește și:

Iti multumesc pentru ca m-ai facut sa imi reevaluez prioritatile, pentru ca m-ai ajutat sa ma maturizez si pentru ca m-ai facut mama. Iti multumesc pentru ca m-ai invatat ca schimbarea unui scutec murdar este de o mie de ori mai bun decat curatarea vomei tale dupa o noapte de betie.

M-ai facut sa cresc, mi-ai permis sa fiu si mama, si tata pentru copilul meu. Fiind un singur parinte a fost una dintre cele mai mari realizari ale mele – mi-am demonstrat ca pot fi puternica chiar si atunci cand pamantul imi fugea de sub picioare. Uneori mi-e dor de viata pe care am avut-o inainte, viata pe care am impartit-o cu tine. Realitatea ma loveste, totusi, atunci cand imi vad fetita – acel copil pe care tu ma convingeai sa il parasesc.

In loc sa scap de “acea problema”, mi-am luat inima in dinti si am mers mai departe. A fost dificil, insa am facut-o pentru ca am stiut ca ma voi descurca. Asa ca… iti multumesc pentru ca mergi mai departe cu viata ta si esti in continuare omul egoist pe care il stiu si despre care tatal meu ma avertiza tot timpul. Relatia noastra a fost o poveste, dar am o mica printesa acum. Intr-un fel, mi-ai dat o parte din tine, asa ca povestea noastra se continua prin aceasta fetita. Tu ai fost cel care m-a invatat ca uneori printul fermecator nu este intotdeauna cel care salveaza situatia – ci fetita cu parul blond, care ma striga “mami”.

Citește și:

sursa material: thoughtcatalog.com

foto prima pagina: mama si copil, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.