Setari Cookie-uri

Video: Muritorule, fa-ti timp trei minute si citeste cea mai frumoasa si coplesitoare lectie de viata

Nu este un copil obisnuit de sase ani. Ce are de spus este probabil cea mai frumoasa lectie de viata din istorie.

Grant este un baietel extraordinar care vrea ca lumea sa stie ca, desi a fost nascut diferit, el este exact ca orice alt copil de sase ani.

Cand am auzit ca aceste cuvinte vin din gura acestui copil, am fost imediat emotionata pana la lacrimi. Cum este posibil ca cineva atat de tanar sa fie atat de intelept si sa stie atat de multe despre dragoste?

Grant s-a nascut displazie diastrofica, o forma de nanism. Sau, cum spune el, e un om mic. Multi oameni presupun ca Grant si fratele lui mai mic sunt gemeni deoarece acestia sunt de aproximativ aceeasi marime.

Te-ai astepta ca acest lucru sa ranească sentimentele unui baietel, intrucat el e cu cinci ani mai in varsta decat fratele sau mai mic, dar ceea ce are de spus Grant despre el este cel mai frumos lucru pe care l-ai auzit vreodata:

"El este fratiorul meu mai mic. Multe persoane cred ca suntem gemeni, dar el are un an... eu am sase. Motivul pentru care suntem de aceeasi dimensiune este ca eu sunt o persoana mica; se numeste nanism. Am propriul meu mod de a merge. Dar sunt la fel ca orice alt copil de sase ani.

Citește și:

Imi place sa alerg, imi place sa ma joc, imi place sa ma catar, imi place sa cant la instrumente muzicale. Ador sa dansez. Ai vazut vreodata Robotul? Imi place arta. Iubesc Halloween-ul. Imi place sa gatesc, imi place sa gatesc... cel mai mult imi place sa gatesc ochiuri. Imi place sa citesc, ador sa vorbesc pe Skype cu verisoara mea, Amelia, care se afla in Marea Britanie. Cel mai mult iubesc sa iubesc.

Uneori ma simt ranit deoarece cad mai usor decat ceilalti oameni. Uneori mai si plang. Ma simt ranit cand oamenii striga <<Oh, uite, un bebelus!>>... pentru ca nu sunt un bebelus si nu imi place ca oamenii sa ma strige asa.

Mi-as dori ca oamenii sa stie ca sunt un baietel de sase ani. Si ca sunt ca toti ceilalti. Unii oameni cred ca nu pot sa fac anumite lucruri doar pentru ca sunt micut. Intr-adevar, sunt multe lucruri care sunt mai dificile pentru mine, dar am idei si ma descurc de unul singur. POT SA FAC ORICE IMI DORESC.

Citește și:

Dorinta mea pentru lume este ca toti sa ne iubim unul pe altul. Chiar daca se lupta, uneori... trebuie sa il iubesti pe cel de langa tine. Indiferent de ce necazuri sunt in lume, noi vom fi fericiti atata timp cat exista dragoste.

Si daca oamenii arata altfel decat tine? Tot trebuie sa ii iubesti? Da, trebuie. Pentru ca oricine este doar o persoana care are nevoie de dragoste. Nu conteaza ca esti scund sau inalt... sau alb sau negru... sau poti sa mergi normal sau ai nevoie de un scaun cu rotile... cu totii suntem oameni, incercam sa supravietuim in lumea asta.

Daca vezi pe cineva mic ca mine, vei realiza ca sunt doar oameni ca oricare alti oameni. Poti zambi, face cu mana si spune un <<Buna>>. Nu ai de unde sa stii, dar poate ca vor fi cei mai buni prieteni ai tai in viitor."

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.