Setari Cookie-uri

Esti pe litoral de 1 mai? Atunci trebuie sa stii asta

Ce se intampla in acest weekend pe litoralul romanesc?

Sute de politisti si jandarmi vor asigura ordinea publica in minivacanta de 1 Mai pe litoral, unde sunt asteptati mii de turisti si unde vor avea loc numeroase concerte, parade, festivaluri si petreceri in cluburi si pe plaja, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Constanta, in perioada 1-3 mai, peste 200 de jandarmi vor actiona pentru mentinerea ordinii publice in statiunile Constanta, Navodari, Mamaia, Eforie,Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.

Jandarmii se vor afla in special in zonele aglomerate, in bazaruri, targuri, discoteci si parcari slab iluminate.
“Echipajele Jandarmeriei vor fi in masura sa actioneze in cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte si luarea masurilor legale, daca situatia o va impune. Pentru siguranta turistilor si in special pentru evitarea neplacerilor pe timpul minivacantei petrecute pe litoral, Jandarmeria Constanta sfatuieste cetatenii sa nu lase bunuri de valoare, la vedere, in camerele de hotel, pe plaja sau in autoturisme, sa se asigure intotdeauna ca au incuiat usa si au inchis ferestrele camerei unde sunt cazati sau ale autoturismelor si sa nu parcheze masinile in locuri ferite sau slab luminate. De asemenea, daca observa persoane care au un comportament antisocial sau sunt abordati de necunoscut in scopuri obscure,cetatenii sunt sfatuiti sa anunte cel mai apropiat echipaj de ordine publica sau sa apeleze 112”, se arata in comunicatul Jandarmeriei Constanta.

Citește și:

Totodata, peste 400 de politisti, fata de dispozitivul curent, vor actiona pentru combaterea si prevenirea faptelor de natura penala.

Potrivit unui comunicat al Politiei Judetene Constanta, oamenii legii vor actiona pentru prevenirea si combaterea oricaror fapte de natura antisociala, pentru asigurarea unui climat de ordine, de siguranta publica pentru constanteni si turisti.

“Politistii rutieri vor avea in vedere dirijarea si fluidizarea circulatiei. Peste 15 aparate radar vor fi amplasate pe principalele artere de circulatie pentru impunerea normelor rutiere”, se mai arata in comunicatul Politiei Constanta.

Hotelierii sustin ca aproximativ 35.000 de turisri vor veni pe litoral la sfarsitul acestei saptamani, cei mai multi dintre acestia alegand statiunea Mamaia, unde gradul de ocupare este de 100 la suta.

Citește și:

Mai multe concerte, o parada de masini, o expozitie de antichitati si un festival de arta si pescuit vor avea loc in minivacanta de 1 Mai pe litoral.

Astfel, sezonul debuteaza vineri, la Mamaia, cu o parada a litoralului romanesc, care va reuni autobuze etajate, motocicletele Seawolves, masinile retro de la Retromobil Club Constanta si masinile de drift de la Smart Driving Series. Evenimentul, organizat de Asociatia Litoral - Delta Dunarii, are loc intre orele 16.00 - 19.00 pe traseul Mamaia - Constanta si retur.

Tot in Mamaia vor avea loc petreceri in cluburi si pe plaja, festivalul de muzica electronica Sunwaves, concert Skrillex, in zona Enigma Beach, The Mission 2nd of May cu Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Ezikiel, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta, tot in zona Enigma Beach.

De asemenea, autobuzele etajate vor circula in perioada 30 aprilie - 3 mai, intre orele 10.00 - 20.00. Acestea vor avea o frecventa de 45 de minute, plecarile avand loc din Gara Constanta, dupa care autobuzele vor traversa municipiul Constanta si vor ajunge la capatul statiunii Mamaia, revenind apoi de unde au plecat, costul unui bilet fiind de cinci lei. Alta atractie pentru turisti este Telegondola Mamaia, care va functiona intre 1 si 3 mai, intre orele 10.00 - 20.00. Pretul unei calatorii este de 20 de lei, iar copiii sub sapte ani si persoanele cu handicap vor avea transport gratuit

Citește și:

In Eforie Sud, se desfasoara, intre 1 - 3 mai, "Targul colectionarilor Antica", iar in Eforie Nord, de 1 Mai, in Marina Eforie are loc "Sailors Open Day", un eveniment cu tematica nautica, ce include plimbari pe mare, degustare de vinuri si un concert "Trupa Veche".

In Marina Limanu, de langa Mangalia, va avea loc "Yacht Party", un eveniment cu tema nautica in cadrul caruia 200 de persoane vor merge pe mare, impartiti in trei serii, pe tot parcursul zilei de 1 Mai.

Totodata, in Vama Veche, in zilele de 1 si 2 mai are loc “Fisheye Fest”, un festival de arta si pescuit.

La Navodari, in Tabara Delfinul, se desfasoara evenimentul "Manifest - 1 Mai muncitoresc", in cadrul caruia vor canta Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Navodari, Universal si vor interpreta dansuri populare romanesti ansambluri de copii din Navodari, dar si bulgaresti, Ansamblul Casei de Cultura din General Toshevo.

Citește și:

In perioada 30 aprilie - 3 mai, la Neptun are loc cea de-a VI-a editie a Festivalului International Crazy Salsa Fest, iar la Mangalia se va desfasura ”1 Mai Tunning Fest”, pentru impatimitii de tuning si competitii auto.

La Constanta, pensionarii vor primi, de 1 Mai, mici si bere din partea Primariei, actiunea desfasurandu-se in trei locuri din oras unde cei prezenti vor putea urmari si programe artistice sustinute de formatii de muzica populara.

foto prima pagina: plaja, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.