Setari Cookie-uri

Top 7 cele mai mari greseli in ingrijirea parului

Cele mai comune greseli in ingrijirea parului. Aproape toate femeile fac asta.

Daca vrei sa ai intotdeauna un par superb si stralucitor – si pe bune acum, cine nu isi doreste asta? – atunci trebuie sa acorzi o atentie deosebita modului in care iti tratezi podoaba capilara. Conteaza foarte mult cum iti speli parului, cum il usuci si cum il aranjezi – acestea pot afecta foarte mult sanatatea si aspectul firului de par.

Cele mai intalnite greseli pe care noi, femeile, le facem in ingrijirea parului:

1. Nu il periem inainte de a il spala

Atunci cand este ud, parul este foarte sensibil… iar parul ud este mult mai predispus sa se incurce decat parul uscat. Prentru a preveni incurcarea acestuia, trebuie sa pieptanam parul inainte de a il spala. Daca dorim sa il pieptanam in timpul spalarii, este indicat ca inainte de acest proces sa folosim un balsam si apoi sa incercam sa descurcam firele de par cu degetele; la final putem folosi un pieptene cu peri largi.

Citește și:

2. Folosim o cantitate foarte mare de produse de par

Fie ca este vorba despre sampon, balsam, masca de par, ulei de par, fixativ, spuma sau gel… trebuie sa luam in considerare faptul ca parul nu trebuie incarcat. Intotdeauna mai putin inseamna mai bine. De asemenea, folosirea unui produs in abundenta poate duce la ingrasarea rapida a firelor de par si la un aspect neingrijit.

3. Pieptanam doar varfurile

Am auzit de nenumarate ori faptul ca pieptanarea in exces provoaca ruperea firelor de par; ceea ce noi nu stim este ca uleiurile naturale ale scalpului sunt unul dintre cele mai bune produse de ingrijire pentru firele de par. De aceea este indicat sa masam scalpul cu o perie de lemn pentru a stimula circulatia si cresterea parului si apoi sa periem parul de la radacini pana la varfuri pentru a ii oferi stralucire naturala.

4. Facem dus cu apa fierbinte

Citește și:

Apa calda ajuta la deschiderea cuticulei de par, permitand curatarea acestuia; apa rece inchide cuticula, ajutand la asimilarea balsamului si a mastii de par. Apa fierbinte distruge cuticula. Expertii ne recomanda ca pentru spalare sa folosim apa calda, in timp ce clatirea trebuie facuta cu apa cat mai rece.

5. Spalam parul in exces

Parul nu are nevoie de spalare in fiecare zi. Daca nu suntem Kim Kardashian (si, din fericire, chiar nu suntem) atunci nu trebuie sa folosim o tona de produse de styling si sa schimbam zece coafuri pe zi. Este indicat sa incercam sa spalam parul o data la cateva zile (3-4 zile); uleiurile naturale hranesc nu doar scalpul, ci si firul de par.

6. Aplicam gresit masca de par

Stiati ca masca de par nu se aplica pe parul complet ud? Pentru ca acest produs (foarte folositor pentru ingrijirea parului) sa aiba vreun efect, trebuie sa il aplicam pe parul umed. De aceea este indicat sa umezim parul cu un prosop, apoi sa il pieptanam (incepem cu varfurile, apoi inaintam catre radacina). Imediat aplicam masca de par si o lasam sa actioneze maxim 5 minute. Aceasta rutina se continua cu spalarea parului cu sampon si aplicarea unui balsam hranitor.

Citește și:

7. Stergem parul umed cu prosopul

Niciodata nu trebuie sa stergem parul umed cu prosopul; acesta trebuie folosit doar pentru a indeparta surplusul de apa, apasand usor pe firele de par, si nu frecandu-le (deoarece asa vom cauza despicarea lor). De asemenea, nu trebuie sa stam mult timp cu prosopul pe cap dupa dus.

Pentru mai multe informatii despre ingrijirea parului vizitati Cosanzene.ro

sursa foto interior si prima pagina: pieptanare par, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.