Setari Cookie-uri

O tanara vede un batranel orb traversand strada. Nu ma asteptam sa faca asta

O poveste pe care trebuie sa o cunoasca toti. Este incredibil ce se intampla.

Daca povestea pe care urmeaza sa v-o spun ar putea schimba macar parerea unei persoane despre batrani, atunci lumea ar putea deveni putin mai buna. Treptat putem indrepta lucrurile…

Astazi, cand mergeam spre casa, am vazut un batranel incercand sa traverseze strada. Se misca destul de greu si cu foarte multa atentie. Am trecut pe langa el, m-am uitat atent, apoi am continuat sa merg. Dupa cateva secunde mi-am spus in gand “La dracu cu asta!” si m-am intors dupa el.

Cand l-am ajuns din urma l-am intrebat unde merge. Mi-a raspuns ca in centru, la supermarket; asta inseamna doi kilometri… cam mult pentru el. L-am rugat sa imi permita sa il duc cu masina. In acel moment am vazut lacrimi in ochii lui, iar pe fata lui s-a asternut un zambet suav. A acceptat imediat.

Pe drum, am aflat ca are 89 de ani si ca este 80% orb. Locuieste singur de 20 de ani (de la moartea sotiei lui).

Citește și:

In urma cu doi ani a fost lovit de o masina; soferul a fugit de la locul accidentului. De atunci are probleme la soldul drept si ii este foarte greu sa se deplaseze. Cand am ajuns in supermarket l-am lasat sa isi faca linistit cumparaturile… insa el parea ca are chef de vorba.

In drum spre casa mi-a spus cel mai trist lucru din lume… nimeni nu a mai vorbit cu el de ani buni. Nici macar o persoana nu l-a intrebat daca are nevoie de ceva sau daca il poate ajuta sa traverseze strada.

De ce oamenii batrani sunt uitati de familie, de oameni? Data viitoare cand vezi o persoana batrana pe strada, ofera-i ajutor, zambeste-i… fa ceva pentru ea. Batranetea este grea… mai ales daca este traita de unul singur.

foto prima pagina: om batran cu baston, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.