Setari Cookie-uri

5 Lucruri groaznice pe care i le facem parului nostru fara sa ne dam seama

Exista o multime de modalitati prin care ajungem sa ne distrugem parul fara sa stim.

sursa material: Cosanzene.ro

Iata care sunt cele mai daunatoare lucruri pe care le facem parului nostru:

1. Pieptanarea excesiva

Unul dintre cele mai grave lucruri pe care i le putem face parului nostru este pieptarea excesiva. Indiferent de peria pe care o folosim, aceasta tot ajunge sa deterioreze firul de par. Cel mai bine este sa incercam sa ne pieptanam cat mai rar.

Sfat: In locul produselor de pieptanat putem folosi degetele.

De asemenea, cea mai buna perioada pentru a pieptana parul este dimineata, imediat ce ne-am trezit. Uleiurile naturale de pe scalp sunt mult mai abundente dimineata, inainte de a lua contact cu lumina soarelui, vant, praf si produsele chimice din aer.

2. Folosirea produselor de styling vechi


Asa cum facem curatenie in trusa de machiaj, este bine ca din cand in cand sa facem acelasi lucru si cu produsele de styling. Pana si pieptenii si periile de par trebuie schimbati deoarece pot contine germeni, bacterii si reziduuri.

Citește și:

Sfat: este recomandat sa curatam peria de par dupa fiecare pieptanare. O data pe luna instrumentele de coafat ar trebui curatate cu putin bicarbonat de sodiu si apa calduta (dizolvam bicarbonatul de sodiu in apa, apoi adaugam instrumentele de pieptanat, le curatam si le clatim foarte bine). Bicarbonatul de sodiu elimina uleiurile si produsele pe care le-am folosit la coafat.

3. Prinderea parului

Parul are nevoie sa fie liber de cele mai multe ori; de aceea uneori ar trebui sa renuntam la accesorii si sa ii oferim parului nostru posibilitatea de a se regenera.

In momentul in care purtam parul in directia opusa firului de par, acesta devine mult mai fragil, riscand sa se rupa sau sa se despice.

4. Aranjarea parului atunci cand este ud


Parul este mult mai fragil atunci cand este ud; incercand sa il aranjam sau sa ii dam o forma ii putem face mai mult rau decat bine. De aceea este indicat sa asteptam pana cand parul este usor umed sau complet uscat pentru a il coafa.

Citește și:

5. Il vopsim foarte des

Cine nu iubeste schimbarile de look? Insa trebuie sa stim ca vopseaua dauneaza firului de par, chiar mai mult decat o face caldura.

Vopseaua de par contine substante chimice si coloranti care ajung sa distruga firul de par. Cel mai bine este sa ne vopsim de doua ori pe an.

Sfat: parul natural este mult mai frumos decat credeti; acesta este mai sanatos si intotdeauna flateaza trasaturile mai bine decat ar face-o orice par vopsit.

foto prima pagina: Instagram

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.