Setari Cookie-uri

Puterea iertarii

Iertarea vine mai repede odata cu inaintarea in varsta. Specialistii in dezvoltare personala spun ca incepem sa ii iertam pe cei din jurul nostru numai dupa ce ne iertam pe noi insine. Primele persoane spre care se indreapta criticile sunt spre propriile fiinte.

"...Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri..." Sunt cuvinte biblice pe care le auzim de mici, dar pe care le uitam, uneori, odata cu anii...Pe masura ce timpul se scurge, oamenii intocmesc un fel de lista a suferintei cu cei care i-au ranit, fie ca a fost vorba despre o banalitate sau despre o despartire, o minciuna sau un jaf...Cu fiecare astfel de memorie neplacuta, pe umerii unei persoane apasa o greutate, iar persoana respectiva se blameaza pentru comportamentul altor indivizi pe care insa, nu ii poate schimba. Rememorarea continua a suferintelor este paguboasa. Trecutul ramane la trecut, dar exista marea sansa de a ierta si de a merge mai departe!

Iertarea este primul pas spre vindecare sufleteasca, spun psihologii. Si asta deoarece alunga furia, tumultul si durerea...Dar: cum sa uiti dupa atata amar? Aceasta este, de fapt, adevarata arta! In primul rand, trebuie sa ierti propria persoana! Apoi, sa lasi timpul sa treaca!

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.