Este extrem de greu sa treci mai departe, sa uiti sau sa ierti pe cineva. Uneori se intampla dintr-odata, fara sa ne dam seama, alteori necesita luni de zile de tristete si indignare. Acest mesaj a fost scris de o mama care a invatat totul despre iertare de la fetita ei.

Vrei sa treci peste resentimente? Invata sa ierti cu adevarat!

iertare
Foto: altanaka, Shutterstock

Fetita mea nu si-a mai vazut tatal de la varsta de 4 ani. Acum are 11 ani. Cand ea avea doi ani, el m-a contactat si m-a intrebat daca poate sa renunte la drepturile parentale, iar in felul acesta sa nu mai plateasca pensie alimentara si eu am fost de acord…Am vrut sa o scutesc de suferinta de a avea un tata iresponsabil, iar sacrificul financiar era bine meritat, atata timp cat aveam siguranta ca nu o va ma dezamagi din nou. Nu am mintit-o niciodata despre cine era tatal ei sau unde a aplecat… I-am raspuns mereu la intrebari atat cat am putut pe intelesul varstei ei.

Cand ea a implinit patru ani, el m-a sunat si mi-a spus ca a fost diagnosticat cu cancer si ca ar vrea sa o vada. Am lasat sa treaca o zi apoi ne-am intalnit in parc. A cerut sa ne vedem doua ore. A stat 20 de minute si apoi nu am mai auzit niciodata de el…

Intr-o vara ne-am intalnit cu cineva care il cunostea si care a facut un comentariu despre cat de mult seamana fetita cu ceilalti copii ai lui. Acesta persoana ne-a povestit mai in detaliu cum tatal ei s-a asezat la casa lui si are o familie. Tot stomacul mi s-a strans gandindu-ma cat de dureros poate sa fie pentru fiica mea sa auda lucrurile acestea… Am incheiat conversatia si ne-am indreptat spre masina, atunci am vazut-o zambind. Mi-a spus: “mama…el si-a dat seama cum sa fie tata. E un lucru atat de frumos. Sunt bucuroasa pentru acesti copii.”

Aceea a fost ziua in care o fetita de 11 ani m-a invatat tot ce trebuie sa stiu despre iertare!

Iarta chiar si atunci cand pare imposibil
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: