Setari Cookie-uri

Povestea care te va face sa iti pretuiesti si mai mult parintii

Ai grija de parintii tai pentru ca nu ii vei avea mult timp langa tine.

Aceasta povestioara a fost relatata de catre un pilot in cadrul unui seminar privind relatiile umane.
Venkatesh Balasubramanian descrie cat de importanta este relatia cu parintii, cele mai importante persoane din viata noastra:

“Parintii mei au vrut sa mearga intr-o vacanta singuri. In ciuda faptului ca tatal meu m-a rugat sa ii rezerv bilete la tren, eu am vrut sa experimenteze zborul cu avionul. Nu au mai zburat niciodata. In momentul in care l-am sunat si i-am spus, a fost destul de surprins sa afle ca i-am rezervat bilete la avion… entuziasmul se auzea in vocea lui. La fel ca un baietel, il vedeam cum se pregateste si nu mai poate de nerabdare.

A venit ziua plecarii lor – bagaje, check in si loc la geam obligatoriu. Se bucura mai ceva ca un adolescent si eu eram fericit sa stiu ca il ajutam sa isi indeplineasca un vis.

Citește și:

In timp ce mergeam prin aeroport pentru a ne lua ramas bun del a ei, el s-a intors catre mine si, cu lacrimi in ochi, mi-a multumit. A devenit foarte emotional… nu facusem nimic foarte special, insa pentru el era de ajuns.

Dar, mai tarziu, uitandu-ma in trecut… mi-am dat seama la cate vise au renuntat parintii nostri pentru ca noua sa nu ne lipseasca nimic.

Fara a intelege situatia financiara, cerem cadouri, jucarii, haine noi, excursii… Ne-am gandit vreodata la toate sacrificiile pe care le-au facut pentru a se adapta dorintelor noastre? Am spus vreodata “Multumesc” pentru tot ce au facut pentru noi?

Parintii nostri au sacrificat o multime de vise de dragul nostru.. doar pentru a ne vedea fericiti, asa ca responsabilitatea noastra este de a ne asigura ca visele lor sa fie realizate. Niciodata nu este prea tarziu pentru ei.

Citește și:

Tatal meu mi-a multumit pentru ca l-am ajutat sa zboare cu avionul, insa eu mai degraba as spune “Multumesc” si mi-as cere scuze pentru ca a fost nevoit sa astepte toata viata pentru a isi indeplini un visa tat de mic. Imi dau seama cate lucruri a facut pentru mine si voi face tot posibilul sa ma revansez.

Doar pentru ca sunt batrani nu inseamna ca trebuie sa renunte la aspiratiile lor si sa continue sa se sacrifice pentru noi. Si eu au dorinte, vise…

Aveti grija de parintii vostri. Au facut atatea pentru voi."

foto prima pagina: Siberia - Video and Photo

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.