Pentru aceasta reteta de chiftelute de dovlecei lasi pana si cartofii prajiti

Pentru aceasta reteta de chiftelute de dovlecei lasi pana si cartofii prajiti

Aceste chiftelute de dovlecei sunt delicioase. Sunt gata in doar cateva minute.

Zilele trecute am gasit doi dovlecei prin frigider si am hotarat sa incerc sa fac ceva diferit cu ei. Este pentru prima data cand fac chiftelute de dovlecei la cuptor, dar mi-au atat de bune incat am zis ca trebuie sa va spun si voua reteta.

Am preferat sa le fac la cuptor si nu in prajeala pentru ca sunt mult mai sanatoase... si am economisit si foarte mult timp asa.

Ingredientele necesare:

- doi dovlecei;

- branza rasa (am pus cinci linguri);

- cascaval ras (doua linguri);

- doua linguri de smantana;

- doua linguri de faina;

- doua oua;

- verdeata (eu am folosit marar);

- o ceapa marunta si doi catei de usturoi maruntiti.

Mod de preparare:

1. Am dat dovleceii prin razatoare si i-am pus intr-o sita.

2. Intre timp, am pregatit celelalte ingrediente: am ras branza si cascavalul, am batut bine ouale, am tocat mararul si am maruntit ceapa si usturoiul.

3. Am scurs de apa dovleceii, strangandu-i in maini (nu am avut rabdare sa astept o ora ca sa se scurga singuri).

4, Am pus dovleceii intr-un bol si am adaugat restul ingredientelor, amestecand foarte bine.

5. Am pornit cuptorul (trebuie sa fie incins), am tapetat o tava cu foaie de copt si cu o lingura am plasat amestecul de dovlecei pe aceasta. Am lasat la copt pentru aproximativ 20 de minute (nu a fost nevoie sa intorc chiftelutele si pe partea cealalta).

Sfat: in cazul in care aluatul este prea moale, se mai adauga faina.

sursa foto prima imagine+ front page: Kateryna Sednieva, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri