Setari Cookie-uri

Un tanar sarac mergea prin padure dupa lemne pentru foc. In calea lui a aparut un om batran

Un copil cauta lemne prin padure. Insa in calea lui a aparut un om batranel, care i-a cerut ceva de mancare.

A existat odata un baietel numit Andrei.

Andrei facea parte dintr-o familie foarte saraca. Intr-o zi, el a mers prin padure sa caute lemne pentru iarna. A vazut un batran caruia ii era foarte foame. Andrei a vrut sa ii dea ceva de mancare, insa el nu avea nici macar o bucata de paine in geanta. Asa ca si-a continuat drumul.

Mai tarziu, el a vazut o caprioara care cauta apa. A vrut sa o ajute, insa nu avea niciun strop de apa la el. Asa ca a mers mai departe.

Apoi a vazut un om care voia sa faca o casa. Andrei a vrut sa il ajute. Cand a auzit ca barbatul vrea doar cateva lemne, Andrei i-a oferit din lemnele pe care el le stransese pentru familia lui. In schimb, omul i-a dat ceva de mancare si apa.

Tanarul s-a intors la batran si i-a oferit jumatate din mancarea lui, apoi a mers la caprioara si i-a dat apa. Batranul si cerbul erau foarte fericiti.

Andrei si-a luat ramas bun de la ei si a mers in continuare pe drumul sau.

Citește și:

Intr-o zi, jucandu-se in padure, copilul a cazut intr-o prapastie. Se lovise tare rau la picior si nu se mai putea misca. Nimeni nu era acolo pentru a il auzi.

Omul cel batran, pe care il ajutase in urma cu ceva timp dandu-i mancare, a venit la el si l-a ajutat sa se ridice. Avea cateva rani pe picioare. Caprioara a adus apa si cateva plante pentru a ii vindeca piciorul ranit. In putin timp ranile lui deja se vindecau.

Morala povestii: Daca ii ajuti pe cei din jurul tau, si ei te vor ajuta pe tine.

foto prima pagina: lassedesignen, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.