Setari Cookie-uri

4 Sfaturi CRUCIALE pentru un par sanatos

Regulile de aur pentru un par sanatos, bogat si plin de volum.

sursa material: Cosanzene.ro

1. Folositi un sampon fara sulfati

Sulfatul este un ingredient versatil, care se gaseste atat in produsele de frumusete, cat si in cele pentru uz casnic sau chiar in cele folosite la spalatoriile auto – sulfatul functioneaza ca un agent activ de suprafata, ajutand la formarea spumei.

Chiar daca se simte foarte bine sa folosim un produs care ne rasplateste cu o multime de bule, acesta nu este tocmai bun pentru scalpul nostru deoarece este un ingredient destul de dur si poate distruge o multime de substante nutritive si chiar emolienti naturali ai scalpului.

sursa imagine: Cosanzene.ro

Din fericire, exista o multime de alternative pe care sa le cautam – foarte multe companii de produse cosmetice au renuntat de ceva timp la sulfati, iar in farmacii se gasesc de foarte mult timp sampoane fara sulfati.

Citește și:

Sfat: Inainte de a cumpara un produs pentru par, asigurati-va ca cititi ingredientele de pe spatele acestuia.

2. Purtati parul natural

Produsele pentru aranjat parul (peria rotativa, uscatorul de par, ondulatorul, placa de indreptat parul) ajuta la coafarea acestuia insa, in acelasi timp, il distrug. De aceea este recomandat ca din cand in cand sa il lasam natural.

In perioada verii putem renunta pentru o perioada la uscator. De asemenea, daca parul este foarte rebel, o impletitura frumoasa ne poate ajuta sa il tinem in ordine – si, credeti-ma, va arata bine pe orice tip de par.

sursa imagine: Cosanzene.ro

3. Tratamentele puternice fac minuni

Mastile de par si tratamentele sunt o minune pentru parul nostru.

Pentru parul cret si cel vopsit este recomandat ca o data pe saptamana sa facem un tratament profund, folosind o masca naturala (sau una achizitionata din comert). Exista o multime de retete pe care le putem incerca (aici gasiti o lista cu tratamente naturiste pentru toate tipurile de par), insa cea mai simpla este cea pe baza de ulei de cocos (se aplica uleiul de cocos in zona varfurilor si se lasa sa actioneze pentru 10/15 minute).

Citește și:

De asemenea, uleiul de macadamia poate fi o baza profunda pentru parul deteriorat.

4. Nu uitati de masajul scalpului

Suntem convinse ca foarte multe dintre voi vor trece repede peste acest pas deoarece nu pare unul foarte interesant. Insa nu evitati masajul scalpului deoarece este una dintre cele mai importante pentru un par sanatos si frumos.

Acest tratament de infrumusetare este foarte practicat in tarile din Asia de Sud Est si in Orientul Mijlociu – locuri in care femeile sunt apreciate pentru parul lor frumos, cu firul gros.

Beneficiile masajului scalpului:

uleiurile naturale hidrateaza parul si scalpul;
parul creste mult mai repede;
asigura o circulatie corecta a sangelui catre radacina firelor de par;
poate preveni aparitia matretii;
previne caderea parului.

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.