Setari Cookie-uri

Imbratisarea care mi-a schimbat complet viata. O lectie de viata!

Recent, o femeie necunoscuta a venit si m-a imbratisat. Ce mi-a soptit m-a ajutat sa vad viata cu alti ochi.

Eram in aeroport, tocmai ce imi dusesem cel mai bun prieten la terminalul Plecari. Asteptand sa plece, langa mine vin doua femei, mama si fiica. Acestea s-au imbratisat, iar inainte ca tanara sa plece mama i-a spus “Te iubesc… si iti doresc SUFICIENT.”

Fiica a raspuns: “Mama, viata noastra impreuna a fost mai mult decat suficient. Dragostea ta este TOT ce imi trebuie. Si eu iti doresc SUFICIENT.”

S-au mai imbratisat o data… apoi tanara a plecat.

Eu si femeia batrana am stat unul langa altul, asteptand ca persoanele dragi noua sa treaca de securitate. Intr-un moment foarte scurt am tras cu ochiul la ea, am vazut ca pe obraji lacrimile ii curgeau siroaie.
Nu am vrut sa o deranjez, insa simteam nevoia sa o consolez. Din fericire, ea a fost cea care a facut primul pas. Am auzit-o spunand:

“Ai spus vreodata cuiva drag la revedere, gandindu-te ca iti iei ramas bun pentru ultima data?”

Citește și:

“Da, am spus.” – am raspuns eu trist. “Imi cer scuze ca va intreb, dar de ce spuneti ca v-ati luat ramas bun pentru ultima data?” – am intrebat-o curios.

“Sunt batrana… ea locuieste in celalalt capat al lumii. Deja boala ma doboara si stiu ca urmatoarea ei calatorie va fi pentru inmormantarea mea.” – a raspuns ea suspinand.

“Cand v-ati luat la revedere i-ati spus ca ii urati suficient. Ce inseamna asta?” – am incercat sa schimb subiectul.

Ea a inceput sa zambeasca.

“Asta este o dorinta transmisa de multe generatii in familia mea. Parintii mei spuneau asa tuturor oamenilor. Cand spunem <<Iti doresc suficient>> ne dorim ca acea persoana sa aiba o viata plina cu suficiente lucruri bune pentru a fi fericita.”

Apoi, intorcandu-se la mine, mi-a zambit si a spus:

Citește și:

“Iti doresc suficient soare pentru a fi toata viata luminoasa, iti doresc suficienta ploaie pentru a aprecia soarele si mai mult. Iti doresc suficienta fericire pentru a mentine spiritul tau viu. Iti doresc suficienta durere astfel incat cele mai mici bucurii ale vietii sa para mult mai mari. Iti doresc suficienti bani pentru a avea ce iti doresti. Iti doresc sa pierzi suficient pentru a aprecia tot ce ai ajuns sa castigi. Iti doresc suficiente revederi care sa te duca pe drumul catre ultimul ramas bun.”

A inceput sa planga din nou, m-a imbratisat si a plecat.

Se spune ca ai nevoie de un minut pentru a gasi o persoana speciala, o ora pentru a o aprecia, o zi pentru a ii iubi si de o viata intreaga pentru a o uita.

foto: PathDoc, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.