Aceasta prajitura este mai buna decat tot ce ai mancat pana acum!

 Aceasta prajitura este mai buna decat tot ce ai mancat pana acum!

Aceasta tarta delicioasa pare a fi dintr-o alta lume si este atat de buna incat nu te vei mai opri din mancat.

Frutti di Bosco este o reteta italiana foarte populara si incredibil de gustoasa… multi spun ca este cel mai bun desert pe care l-au mancat vreodata.

O combinatie de ingrediente simple: o crema aromata, o crusta delicioasa si fructe proaspete.

Ingredientele de care avem nevoie pentru a o pregati:

Pentru Crusta (facem 2 bile de aluat):
- 3 cani de faina;
- Un pachet si jumatate de unt rece;
- ¼ apa foarte rece;
- 2 oua;
- Jumatate de lingurita de sare;
- ¼ lingurita de coaja de lamaie.

Pentru crema:

- 4 cani de lapte;
- 8 galbenusuri de oua;
- O cana de zahar;
- 2/3 cana de faina;
- ½ stick de vanilie – se folosesc doar semintele (sau esenta de vanilie).

Pentru topping:

- O cana de afine;
- O cana de zmeura;
- O cana de mure;
- - o cana de coacaze rosii;
- Zahar pudra (pentru decorat).

Mod de preparare:
Crema: intr-o cratita mica, incalzim laptele si razuim vanilia. Lasam pe foc mediu-mare pana cand incepe sa fiarma (temperatura la care ajunge trebuie sa fie sub punctul de fierbere).

Intr-un bol mic combinam galbenusurile cu zaharul si le batem foarte bine. Adaugam treptat faina, apoi ¼ din laptele fierbinte; amestecam pentru cateva secunde, apoi adaugam si restul laptelui (este important sa il punem treptat pentru a nu inchega ouale – facem prajitura, nu omleta). Punem din nou pe foc pana cand ajunge la fierbere. Oprim focul si lasam sa se raceasca.

Crusta: Amestecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si sarea. Adaugam untul rece si continuam sa amestecam pana cand aluatul ajunge sa arate precum niste boabe de mazare. Turnam treptat apa rece pana cand totul se incorporeaza, apoi adaugam si cele doua ora. Amestecam foarte bine.

Impartim aluatul in jumatate, facem doua mingiute, apoi le turtim si le punem in folie alimentara; bagam la frigider pentru cel putin o ora.

Incalzim cuptorul la 170 de grade.

Scoatem un disc de aluat din frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina. Punem aluatul in tava de tarta si intepam cu o furculita. Acoperim cu o folie de aluminiu si adaugam boabe de fasole (sau orice alta forma de greutate) peste aceasta. Coacem pentru 20 de minute, apoi scoatem fasolea si folia si mai bagam pentru inca 15 minute la cuptor.

Scoatem si lasam la racit.

Intr-un bol mare amestecam fructele si le presam putin. In momentul in care crusta s-a racit, adaugam crema si acoperim cu fructele de padure. Decoram cu zahar pudra.

Sfat: putem tine celalalt disc de aluat la congelator pentru a il folosi la o alta tarta.

sursa reteta: ztastylife

foto interior si prima pagina: bernashafo, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri