Setari Cookie-uri

Ne parfumeaza viata si vindeca aproape 100 de boli. Despre ce floare miraculoasa e vorba

Aceasta planta lila ce ne invaluie cu parfumul sau extrem de puternic este folosita intens in industria cosmetica, insa devine din ce in ce mai apreciata si ca planta medicinala.

In compozitia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obtinute pe cale de sinteza in laborator. Printre substantele active se regasesc substantele amare, acidul acetic, taninul si cineolul, substantele minerale, care atribuie florii virtuti vindecatoare pentru mai bine de 100 de boli.

Preparatele obtinute din aceasta planta (infuzia si tinctura) sunt de mare ajutor sanatatii datorita proprietatilor sale sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice si sudorifice. De asemenea, reduce inflamatiile si grabeste procesul de cicatrizare a ranilor. O cana de infuzie preparata dintr-un amestec de plante (pe lânga flori miraculoase, se vor adauga flori de tei, de sulfina si de captalan - câte o lingurita din fiecare) este recomandata de doua ori pe zi, persoanelor depresive.

Citește și:

Exista chiar dovezi stiintifice ca uleiul eteric extras din aceasta planta poate juca un rol important in tratarea cancerului.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.