Imi amintesc de duminicile frumoase din copilarie, cand bunica gatea placinte umplute si paine la test, unsa cu bulion. Cea mai frumoasa perioada a vietii mele.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Recent, mi s-a facut dor de acele placinte minunate, asa ca m-am pus pe treaba si am zis sa incerc si eu sa le fac. Sunt foarte mandra de rezultat, asa ca vreau sa impartasesc cu voi reteta (sunt convinsa ca multe veti dori sa o incercati) :)

Ingredientele necesare:

- 1 kg faina
- 50 de grame de drojdie uscata
- un varf de cutit de sare
- 500 ml apa calduta

Pentru umplutura am folosit:

- 1 kg de branza de burduf (merge si alt tip de branza, important este sa fie una grasa);

- 2 legaturi de marar (puteti pune mai putin, mie imi plac placintele foarte aromate);

- ceapa verde tocata foarte marunt.

Pasii necesari:

- Am amestecat toate ingredientele uscate pentru aluat: faina, drojdia si sarea, apoi am adaugat apa calduta si am amestecat bine pana cand am format coca. Am pus deoparte pentru dospit (intr-o zona calda si fara prea multa lumina).

- Am sfaramat branza, am taiat marunt mararul si ceapa si le-am amestecat pe toate.

- Cand aluatul a crescut, am rupt bucatele mici din el, l-am intins si am adaugat cate doua linguri de umplutura, dupa care am acoperit bine cu o alta bucatica de aluat. Am pus tigaia de clatite la foc, am uns-o cu o lingurita de ulei si am pus placinta. Am lasat-o pentru cateva minute (sa se rumeneasca bine), apoi am intors-o si pe cealalta parte.

foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock

Adauga bucati de ananas pe fundul unei tavi. Trebuie sa incercam si noi asta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: