Setari Cookie-uri

Un batranel cu suflet mare. Povestea care iti va schimba radical viata

Nu ai nevoie de prea multe pentru a fi fericit. Trebuie, insa, sa ii ajuti si pe ceilalti sa gaseasca fericirea lor.

A fost odata un fermier care se ocupa de cultivarea unui soi de porumb de calitate. In fiecare an el castiga premiul pentru cel mai bun porumb din sat. Intr-o zi, l-a vizitat un jurnalist de la ziar pentru a ii lua un interviu.

Tanarul a descoperit ca batranelul ofera si vecinilor sai boabe de porumb pentru a le cultiva.

"Cum este posibil sa imparti porumbul tau de calitate si cu ceilalti? De ce ai face asta daca ei, in fiecare an, se inscriu in concurs? Sunt, practic, concurenta ta! De ce ii ajuti?" - a intrebat reporterul.

"Cum adica de ce, tinere? Nu stii. Vantul preia polenul si il duce din cultura in cultura. Daca vecinii mei ar creste porumb inferior, aceasta polenizare va degrada in mod constant calitatea porumbului meu. Daca eu vreau sa cresc porum bun, trebuie sa imi ajut vecinii... pentru ca si ei sa creasca porumb bun."

Citește și:

Asa este si cu vietile noastre. Cei care doresc sa traiasca frumos trebuie sa ii ajute si pe cei care sunt pierduti si nu au gasit sensul vietii. Iar cei care aleg sa fie fericiti trebuie sa ii ajute si pe ceilalti sa isi gaseasca fericirea. Poate ca este puterea unei colectivitati.. sau un principiu de succes.. sau legea nescrisa a vietii.

Adevarul este ca niciunul dintre noi nu castiga cu adevarat pana cand nu castiga toti.

foto prima pagina: Zastolskiy Victor, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.