Intr-o zi, cand cautau hrana, doua broscute au sarit intr-o galeata de lapte. Partile acesteia erau prea alunecoase asa ca broscutele nu au mai putut iesi.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

In timp ce dadea din picioruse, broscuta grasuta i-a spus celei slabe: “Soro, inotul nu ne este de folos aici. Ne vom ineca. Ar trebui sa renuntam.”

Broscuta slabuta s-a uitat la sora ei si i-a raspuns: “Stai linistita.. continua sa inoti. Totul va fi bine. Cineva va veni aici si ne va salva.”

Dupa un timp, broscuta grasuta a spus: “Nu mai are niciun rost. Acum sunt epuizata. Ma voi opri din inotat. Vom muri! Nu exista nicio cale de iesire de aici.”

In acel moment, broasca slabuta a spus: “Nu te da batuta! Continua sa dai din picioare.”

Au mai trecut alte cateva minute…

Broasca grasuta a sus: “Gata, nu mai pot. Ma dor picioarele, nu mai pot. Oricum ne vom ineca. Ce rost mai are sa obosesc degeaba?” Si apoi a renuntat, innecandu-se in lapte.

Broasca slaba a continuat sa inoate. Cateva minute mai tarziu aceasta a simtit ceva solid sub picioare. Ea transformase laptele din unt… si a reusit sa sara din galeata.

Morala povestii: nu renunta niciodata la visul tau… perseverenta este foarte importanta. Daca nu crezi in tine si daca nu dai tot ce ai mai bun pentru a merge pe drumul pe care ti-l doresti, nu vei reusi ceea ce iti propui. In cazul in care la inceput nu reusesti… mai incearca… nu te da batut!

foto prima pagina: LuckyKeeper, Shutterstock

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: