Setari Cookie-uri

Povestea inspirationala a doua broscute

Aceasta este povestea a doua broscute. Una dintre ele era grasuta, cealalta slaba.

Intr-o zi, cand cautau hrana, doua broscute au sarit intr-o galeata de lapte. Partile acesteia erau prea alunecoase asa ca broscutele nu au mai putut iesi.

In timp ce dadea din picioruse, broscuta grasuta i-a spus celei slabe: “Soro, inotul nu ne este de folos aici. Ne vom ineca. Ar trebui sa renuntam.”

Broscuta slabuta s-a uitat la sora ei si i-a raspuns: “Stai linistita.. continua sa inoti. Totul va fi bine. Cineva va veni aici si ne va salva.”

Dupa un timp, broscuta grasuta a spus: “Nu mai are niciun rost. Acum sunt epuizata. Ma voi opri din inotat. Vom muri! Nu exista nicio cale de iesire de aici.”

In acel moment, broasca slabuta a spus: “Nu te da batuta! Continua sa dai din picioare.”

Au mai trecut alte cateva minute…

Broasca grasuta a sus: “Gata, nu mai pot. Ma dor picioarele, nu mai pot. Oricum ne vom ineca. Ce rost mai are sa obosesc degeaba?” Si apoi a renuntat, innecandu-se in lapte.

Citește și:

Broasca slaba a continuat sa inoate. Cateva minute mai tarziu aceasta a simtit ceva solid sub picioare. Ea transformase laptele din unt… si a reusit sa sara din galeata.

Morala povestii: nu renunta niciodata la visul tau… perseverenta este foarte importanta. Daca nu crezi in tine si daca nu dai tot ce ai mai bun pentru a merge pe drumul pe care ti-l doresti, nu vei reusi ceea ce iti propui. In cazul in care la inceput nu reusesti… mai incearca… nu te da batut!

foto prima pagina: LuckyKeeper, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.