Setari Cookie-uri

Aceasta batrana mergea in fiecare zi la izvor sa ia apa

Povestea care ne va face sa iubim mai mult si sa apreciem persoanele din viata noastra.

O batranica din China avea doua urcioare mari, pe care le atarna de cele doua capete ale unui bat, si le cara dupa gat. Unul dintre aceste urcioare avea o crapatura, in timp ce celalalt era perfect si tot timpul pastra in el intreaga cantitate de apa.

La sfarsitul lungului drum pe care il parcurgea pe jos pana acasa, urciorul spart ajungea doar pe jumatate plin.

Timp de doi ani, asta se intampla in fiecare zi… batranica aducea doar un vas si jumatate de apa acasa.

Bineinteles, vasul perfect si plin era mandru de realizarile sale… iar cel spart era rusinat de imperfectiunile lui si se simtea mizerabil pentru ca putea face doar jumatate din munca pentru care fusese construit.

Intr-o zi, la parau, urciorul spart a inceput sa vorbeasca: “Mi-e rusine de mine insumi… prin aceasta crapatura trece multe apa, care se scurge pe tot drumul pana acasa.”

Citește și:

Batranica a zambit si a intrebat: “Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt numai flori, iar pe cealalta sunt doar ierburi uscate? Asta este pentru ca am realizat defectul tau si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii. In fiecare zi, in timp ce ne intoarcem de la izvor, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori si le pun in vaza din bucatarie. Daca tu nu ai fi avut acest defect, nu ar mai exista aceste frumuseti care inprospateaza casa…”

Morala: fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Insa crapaturile si defectele noastre ne fac viata atat de interesanta si plina de satisfactii. Trebuie doar sa acceptam fiecare persoana asa cum este ea si sa vedem ce este mai bun la ea.

Sa aveti o zi minunata… si nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastra a drumului.

foto prima pagina: szefei, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.