Setari Cookie-uri

Cafea in asteptare, o poveste REALA

Om bogat, om sarac. O poveste din care toti avem de invatat.

Eram cu prietenul meu intr-o cafenea foarte cunoscuta intr-un oras vecin cu Venetia, orasul luminilor si a apelor. Stateam la o masuta frumos colorata si, in timp ce ne bucuram de cafelele noastre si vorbeam despre excursia pe care urma sa o facem in acea zi, am observat cum un om a intrat s-a asezat la masa goala de langa noi. El a chemat chelnerul si a zis: “Doua cesti de cafea… una pentru mine, una in asteptare.”

A sunat foarte ciudat ce a zis el, asa ca am incercat sa il observam in liniste. A fost servit cu o ceasca de cafea, dar a platit pentru doua. Cand a plecat, chelnerul a pus o bucatica de hartie pe perete care spunea “O ceasca de cafea”.

In timp ce noi inca eram acolo, au venit alti doi barbati in cafenea. Acestia au comandat trei cesti de cafea, doua pentru ei si una in asteptare. Au servit cele doua cesti de cafea, dar au platit pentru trei. Chelnerul a facut acelasi lucru si de data aceasta: a pus o bucatica de hartie pe perete pe care scria “O ceasca de cafea.”

Citește și:

Era ceva unic si uimitor pentru noi, insa nu am indraznit sa intrebam despre ce este vorba. Am terminat cafeaua, ne-am platit nota si am plecat.

Dupa doua zile am avut sansa de a merge din nou in aceasta cafenea. In timp ce ne bucuram de cafelele noastre, un om sarac a intrat. El s-a asezat la masa goala de langa noi si a zis chelnerului: “O cafea in asteptare, te rog.”

Chelnerul i-a zambit, a mers si in cateva minute i-a servit cafeaua omului sarac… cu respectul si demnitatea obisnuita. Barbatul a baut cafeaua si a plecat fara sa plateasca.

Am fost uimit cand am vazut… apoi chelnerul a mers la perete si a luat de acolo una din acele bucatele de hartie prinse de perete si a aruncat-o la cosul de gunoi.

Acum nu mai era nicio surpriza pentru noi: situatia era destul de clara. Marele respect pentru cei nevoiasi demonstrate de locuitorii acestui oras m-a facut sa plang.

Citește și:

Ganditi-va cat de mult s-a bucurat acel om la o ceasca de cafea. El intra in cafenea, fara a se simti prost… nu are voie sa ceara pentru o ceasca de cafea gratuit… asa ca cere una in asteptare. Si asta se intampla fara a sti ceva despre cel care a platit cafeaua… iar cel care isi permite sa plateasca inca o ceasca de cafea in plus face o fapta incredibila.

Inca mai exista speranta pentru umanitate. Probabil cea mai frumoasa poveste pe care am auzit-o vreodata.

foto prima pagina: Halfpoint, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.