Placinta cu nuci este una dintre preferatele mele; dulce si crocanta, aceasta prajitura minunata este perfecta pentru zilele racoroase de toamna. Doar imaginati-va cum miroase in toata casa cand pornim cuptorul.

Cea mai buna si mai simpla reteta de teramisu. Gata in doar cateva minute

Ingredientele necesare:
- un aluat de placinta;
- 3 oua;
- 2 1/4 cani de nuci (putem folosi si nuci pecan, migdale sau alune nesarate);
- o cana de zahar;
- 6 linguri de unt (topit apoi);
- 2 linguri de faina;
- o lingurita de vanilie.

Cum se prepara:
1. Incazeste cuptorul la 170 de grade si pozitioneaza gratarul la mijlocul acestuia. Unge cu putin ulei o tava de placinta;

2. Adauga aluatul in tava si taie excesul;

3. Intr-un castron mare amesteca ouale, zaharul, untul, faina si vanilia. Toarna aceasta crema peste aluat (mai pastreaza cateva linguri). La final pune nucile peste si adauga si restul cremei;

4. Baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Adauga morcovul ras peste faina si face cele mai bune prajiturele
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: