Setari Cookie-uri

Educatoarea le-a spus copiilor sa vina la gradinita cu o punga cu cartofi

Educatoarea si-a rugat copiii ca urmatoarea zi sa aduca la gradinita o punga cu cartofi cruzi.

Intr-o zi, o educatoare le-a spus copiilor din clasa ei sa vina cu o punga de plastic cu cativa cartofi. Fiecare cartof va primi numele unei persoane pe care copilul o uraste. A doua zi, fiecare copil a adus cartofi. Unii aveau doi cartofi, altii trei… in timp ce cativa aveau cinci.

Educatoarea le-a spus ca trebuie sa care in ghiozdanelul lor pungile cu cartofi timp de o saptamana, oriunde ar merge.

Zilele au trecut… copiii au inceput sa se planga de mirosul puternic dat de cartofii mucegaiti. De asemenea, cei care aveau cinci cartofi aveau o punga mai mare si mai grea in comparative cu cei cu doi sau trei cartofi.

La sfarsitul saptamanii, copiii au fost usurati ca jocul s-a incheiat. Educatoarea i-a intrebat: “Cum v-ati simtit carand dupa voi o saptamana intreaga o punga cu cartofi?”

Copilasii au spus tot ce aveau pe inima, plangandu-se de problemele cu care s-au confruntat in timp ce transportau cartofii urat mirositori.

Citește și:

Educatoarea: “Asta se intampla cand purtati ura in inima voastra pentru o persoana. Mirosul de ura va va contamina mintea si va fi purtat de voi oriunde mergeti. Daca nu puteti tolera mirosul de cartofi mucegaiti.. pentru doar o saptamana, va puteti imagina cum este sa porti ura in inima voastra pentru o viata intreaga?”

Morala: renuntati la a mai purta ura; acest sentiment urat nu trebuie sa existe in inima voastra. Invatati sa duceti o viata fericita. Iertati-i pe cei care v-au gresit.

foto prima pagina: Tyler Olson, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.