Setari Cookie-uri

Impreuna suntem mai puternici

O mica povestioara din care avem foarte multe de invatat. Va invit sa o cititi.

A existat odata un stol de porumbei… pasarile zburau in cautarea hranei. Intr-o zi, porumbeii au zburat pentru o distanta mai lunga si au obosit foarte tare. Regele porumbel i-a incurajat sa zboare un pic mai departe. Cel mai mic porumbel s-a dus in fata si a gasit putin orez imprastiat sub un copac. Imediat au ajuns din urma si ceilalti porumbei… s-au asezat si au inceput sa ciuguleasca.

Dintr-o data, o plasa a cazut peste ei si toti au fost prinsi. Au vazut cum un vanator se apropia de ei.

Porumbeii isi fluturau aripile cu disperare incercand sa iasa, dar fara niciun rezultat.

In acel moment, unul dintre ei a venit cu o idee – sa prinda cu ciocul pasa, sa dea din aripi in acelasi timp si sa incerce sa se ridice de la sol.

Aveau incredere unul in celalalt. Fiecare porumbel a luat o parte din plasa si impreuna au zburat catre cer.

Citește și:

Vanatorul nu mai stia ce sa faca, statea si se uita la ei uimit. A incercat sa ii urmeze, insa porumbeii au prins putere si au zburat peste dealuri si vai. Au ajuns la marginea unui oras, unde traia un soricel – acesta era prietenul credincios al regelui porumbel.

In momentul in care a auzit zgomotul puternic facut de aripile porumbeilor, soarele s-a speriat si a incercat sa se ascunda. Insa apoi si-a dat seama ca sunt prietenii lui… cu grija, a inceput sa roada din plasa pentru a ii salva pe porumbei.

Acestia i-au multumit si i-au promis ca se vor revansa in fata lui… apoi au zburat departe, impreuna, uniti in puterea lor.

Morala: Cand suntem impreuna, suntem mai puternici.

foto prima pagina: Pan Xunbin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.