Setari Cookie-uri

Cum sa ne vopsim in functie de forma fetei?

Iata cateva sfaturi si trucuri pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand trebuie sa ne vopsim.

sursa articol: Cosanzene.ro

Conturarea fetei este deja un trend. In frumusete, suntem familiarizate cu acest termen in contextul folosirii machiajului pentru a obtine iluzii optice pe fetele noastre: definirea pometilor, a maxilarului si a nasului. Insa trebuie sa stim si ca modul in care ne purtam parul joaca un rol important in “sculptarea” fetei noastre – este vorba despre suvitele meticulos asezate.

Prin utilizarea tonurilor luminoase si intunecate putem crea umbre; de asemenea, aplicand nuante potrivite pe anumite suvite ale parului putem schimba radical forma fetei. Pentru o conturare perfecta, iata cateva sfaturi importante de care trebuie sa tinem cont in functie de forma fetei.

Fata rotunda

sursa foto: Jessica Alba, Instagram

Fata ovala este preferata stilistilor deoarece aceasta are, practic, forma perfecta pentru a oferi contur fetei. Pentru a accentua si mai mult trasaturile, este indicat sa incercam sa obtinem umbre cu ajutorul unor nuante combinate: inchise si stralucitoare.

Citește și:

Fata alungita

sursa foto: Featureflash, Shutterstock

Pentru fata alungita stilistii ne recomanda sa folosim tonuri mai profunde, aplicate la radacina, apoi sa continuam cu tonuri calde din zona urechilor pana la varfurile parului – astfel cream un efect de slabire si micsorare a fetei.

Fata patrata

sursa foto: GoodMorningAmerica, Instagram

Conturarea fetei patrate este mai usoara decat credeam noi – trebuie folosite tonuri deschise pe zonele parului care corespund colturilor fetei, in jurul maxilarului si a tamplelor; astfel, imblanzim trasaturile si adaugam profunzime in zonele care au nevoie.

Fata inima

foto: captura Youtube

Forma de inima a fetei este un fel de triunghi inversat, cu varful ascutit in zona barbiei. Pentru a crea o forma mai ovala, nuantele deschise sunt puse in jurul maxilarului si al urechilor, atenuand astfel jumatatea de jos a fetei.

Citește și:

foto prima pagina: schankz, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.