Setari Cookie-uri

Multi cred ca este o buruiana, dar aceasta planta minune trateaza una dintre cele mai grave boli

Are proprietati antiseptice, antiinflamatoare, antispastic, antipiretic, digestiv, sedativ, aperitiv.

Supranumita de greci „elixir de viata lunga“, planta este folosita si astazi in caz de nervozitate, digestie dificila, lipsa poftei de mancare, anxietate si depresie, dureri reumatice si nevralgii. Este si remediu pe termen lung contra Alzheimerului. Folosita insa sub forma de esenta pura, poate deveni periculoasa, fiind considerata stupefiant.

"Roinita (Melissa officinalis), numita si mataciune sau melisa, face parte din familia Laminaceae si este considerata planta calmanta. A fost folosita inca din Evul Mediu pentru a reduce stresul si anxietatea, pentru a promova somnul, pentru a imbunatati pofta de mancare si pentru a usura durerea si disconfortul de la indigestie (inclusiv gaze si balonare)", explica, pentru adevarul.ro, Elena Badea, fitoterapeut. De la roinita se folosesc frunzele si inflorescentele recoltate in lunile iunie-septembrie si uscate, imediat dupa recoltare, in locuri ferite de soare.

Citește și:

De la roinita se folosesc frunzele si inflorescentele recoltate in lunile iunie-septembrie si uscate, imediat dupa recoltare, in locuri ferite de soare.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Mikhail Klyoshev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.