Setari Cookie-uri

Ce inseamna sa fii cu adevarat liber?

In viata trebuie sa luptam pentru ceea ce ne dorim pentru a fi fericiti.

In timp ce un om trecea pe langa cativa elefanti, s-a oprit si s-a uitat uimit la ei. Nu intelegea cum aceste creaturi uriase erau tinute doar de o mica franghie legata de piciorul lor din fata. Nu existau lanturi, custi sau alte accesorii de imobilizare. Era evident ca elefantii puteau, in orice moment, sa rupa acele legaturi dar, din anumite motive, nu o faceau.

Atunci a vazut ca un dresor se apropia de el, asa ca l-a intrebat cum este posibil ca elefantii sa stea acolo fara nicio incercare de a scapa.

Ei bine, atunci cand acestia sunt foarte tineri si mult mai mici folosim o franghie pe care o legam… la varsta aceea acea funie este suficienta pentru a ii tine in loc. Pe masura ce cresc, ei sunt conditionati sa creada ca nu pot rupe funia, asa ca nu incearca sa se elibereze.

Omul a fost uimit. Elefantii ar fi putut rupe in orice moment funia pentru a se elibera… insa nu o faceau deoarece credeau ca nu pot.

Citește și:

Ca elefantii, cati dintre noi nu trecem prin viata gandind ca nu putem face ceva doar pentru ca nu am reusit la un moment dat? Esecul este parte a invatarii, iar noi nu trebuie sa renuntam la luptele noastre in aceasta viata pentru a fi liberi, fericiti si a ajunge acolo unde ne dorim.

foto prima pagina: Aaron Amat, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.